Nils Butenschøn fikk Idunn-prisen

Seniorforsker Nils Butenschøn ved Norsk senter for menneskerettigheter, UiO er tildelt årets Idunn-pris. Han deler prisen på 100 000 kroner med Karl Elling Ellingsen. Butenschøn får prisen for bokprosjektet "Midtøsten i vår tid. Statsutvikling og konflikt-mønstre". Idunn-prisen er Universitetsforlagets pris for beste faglitterære prosjektidé.

TAKKER: Nils Butenschøn takker for Idunn-prisen for bokprosjektet "Midtøsten i vår tid. Statsutvikling og konflikt-mønstre".
Foto: Martin Toft

Den frittstående juryen har i år altså besluttet at Idunn-prisen deles mellom: Nils A. Butenschøns bokprosjekt "Midtøsten i vår tid. Statsutvikling og konflikt-mønstre" og Karl Elling Ellingsens bokprosjekt "Selvbestemmelse", en bok om brukermedvirkning og selvbestemmelse for psykisk utviklingshemmede.

I juryens begrunnelse heter det blant annet: "Begge bokprosjektene tar opp temaer med en almen og faglig interesse som rekker lenger enn den profesjonen de er skrevet innenfor eller den akademiske disiplinen forfatteren selv tilhører. Lærebokens krav til faglig tyngde vil i begge prosjektene kunne komme et bredere publikum til gode, "skriver forlaget på sine nettsider. Idunnprisen ble delt ut under Universitetsforlagets hagefest i Aschehougs villa onsdag 9. juni.

Emneord: Forskning, Priser
Publisert 11. juni 2004 11:46 - Sist endret 10. des. 2008 15:31
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere