Europeisk samarbeid om masterprogram

Rektor Arild Underdal er valgt inn i styret for universitetsnettverket UNICA . I forrige måned var han vert for representanter fra 30 universiteter over hele Europa da nettverket hadde sin generalforsamling i Oslo.

UNICA: Arild Underdal var vert da universitetsnettverket UNICA hadde møte i Oslo forrige måned.
Foto: Ståle Skogstad

UNICA er forkortelse for Institutional Network of the UNIversities from the UCApitals of Europe. Nettverket ble etablert i 1990 etter initiativ fra Université Libre de Bruxelles.

I dag er det et av de ledende akademiske universitetsnettverkene i Europa og teller 30 universiteter fra Europas hovedsteder. UNICA arbeider for å fremme kvalitet, integrasjon og samarbeid mellom medlemsinstitusjonene og er en drivkraft i gjennomføringen av Bologna-prosessen.

- Universiteter både fra øst og vest i Europa, inkludert prestisjeuniversiteter som University College of London og Université de Paris IV Sorbonne, er med. Mange av universitetene i øst, som universitetet i Tirana, driver under vanskelige forhold. Nettverket hjelper de østeuropeiske universitetene til å få kontakter i vest, påpeker Underdal.

Bedre masterprogrammer

Blant temaene som ble diskutert under møtet, var mulighetene for å styrke mastergradsutdanningen gjennom felles innsats.

- Det ble foreslått at to og to universiteter går sammen om samme program. Ved å gå sammen, åpnes nye muligheter for å skape spennende studietilbud. For eksempel ligger Université Pierre et Marie Curie i Paris langt fremme på en del områder hvor vi har forskning og studietilbud.

- Jeg ser for meg mange slike muligheter innenfor nettverket. Vi ble enige om at alle medlemsinstitusjonene skal komme med ett forslag til masterprogram som de ønsker å invitere andre inn i, forteller Underdal.

Emneord: Internasjonalisering Av Trine Nickelsen
Publisert 8. des. 2003 16:04 - Sist endret 10. des. 2008 14:56
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere