'Internasjonaliseringspris' til Hélène Ullerø

Leder for Seksjon for internasjonale programmer (SIP) ved UiO, Hélène Ullerø, er tildelt den første Constance Meldrum Award for Vision and Leadership under en stor konferanse i Wien i september.
- Jeg ble forferdelig rørt. Det kom fullstendig overraskende på meg, forteller hun.

EKSTRA STAS: - Det er første gang prisen deles ut, og det er jo ekstra stas å være den første som får den, medgir Hélène Ullerø,
Foto: Ståle Skogstad

Det var under den årlige konferansen til European Association of International Education (EAIE) at Ullerø mottok prisen. Konferansen samlet 2000 personer fra hele Europa.

For første gang

- Det er første gang prisen deles ut, og det er jo ekstra stas å være den første som får den, medgir Ullerø, som har ledet SIP de siste fire årene. Hun har imidlertid jobbet med internasjonalisering ved UiO helt siden 1980.
- Det er de siste ti årene som har vært de morsomste. Og det siste året er absolutt toppen av det jeg har opplevd, og det har med studiereformen å gjøre, sier hun.

Prisen har navnet Constance Meldrum Award for Vision and Leadership. Constance Meldrum gjorde selv en stor innsats for EAIE, og etterlot seg et pengebeløp til organisasjonen. Styret for EAIE har bestemt at pengene skal brukes til denne prisen, som vil bli delt ut hvert år til to personer som har gjort en fremragende innsats for EAIE og for å fremme internasjonalt samarbeid innen høyere utdanning. Ullerø fikk prisen alene.

I forkant av utviklingen

Hun forteller at juryens begrunnelse for å gi henne prisen, har med hennes profesjonalitet å gjøre og for å være i forkant av utviklingen innen internasjonalisering. Det ble også understreket at hun har gjort en betydelig innsats innen EAIE, ved Seksjon for internasjonale programmer på UiO og nasjonalt.

- Studiereformen har hjulpet! Vi har vært svært aktive i debatten om internasjonalisering, hele veien fra Mjøsutvalget holdt på med sin utredningsarbeid og til nå. Vi har bidratt til å få igang debatt i mediene, stilt spørsmål knyttet til studentmobilitet, påpeker Ullerø.

Pristildelingen ble kunngjort under avslutningsseremonien.
- Det gav god synliggjøring av UiO. Det var nemlig svært mange til stede under seremonien, også mange av våre partnere. Prisen gir signaler om at vi er en seriøs og profesjonell aktør. Det er speiselt fint i en tid hvor vi tegner svært mange avtaler i utlandet. Pristildelingen er gledelig rett og slett, for meg og mine dyktige medarbeidere, og også for Universitetet i Oslo!

Emneord: Internasjonalisering Av Trine Nickelsen
Publisert 27. sep. 2003 14:28 - Sist endret 10. des. 2008 15:15
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere