Sosionomtjenesten: Husk på oss!

- Til deg som har med studenter å gjøre: Husk på oss den dagen du møter en student som trenger noen å snakke med når livet floker seg til.

TIL TJENESTE: - Vi vil forferdelig gjerne at de ansatte husker på oss når de møter studenter som trenger hjelp, sier Anne Karine Lie i Sosionomtjenesten.
Foto: Trine Nickelsen

Oppfordringen kommer fra Anne Karine Lie, ledende sosionom ved Sosionomtjenesten. Tjenesten holder til i 4. etasje i Administrasjonsbygningen på Blindern.

- Mange lurer på hva en sosionomtjeneste gjør. Nå har vi laget en folder som lister opp områder som studenter kan få hjelp med hos oss, forteller hun. Folderen er lagt ved dette nummeret av Uniforum.

- Det er ikke bestandig like lett å finne løsninger ganske alene. Det er mange grunner til at studenter kan oppsøke oss for en samtale. Det kan være problemer med Lånekassen, etter langvarig sykdom, samlivsproblemer, graviditet, manglende motivasjon eller kjærlighetssorg. Om studentene sliter med sorg, kroniske smerter eller om de har spiseforstyrrelser, har de muligheten til å delta i grupper sammen med andre. Det finnes også gruppetilbud for hovedfagsstudenter (mastergradsstudenter) som strever med å gjennomføre oppgaven.

- Putt folderen i skuffen!

Anne Karine Lie understreker hvor viktig det er at studentene blir sett.
- Kvalitetsreformen fører studentene nærmere de vitenskapelig ansatte. Da er det viktig at de ansatte våger å se studentene når de har det vanskelig og nærme seg dem på en god måte. Vi må ha øyne som tåler å se, appellerer Lie.

Hun understreker at Sosionomtjenesten er et lavterskeltilbud.
- Det er ikke slik at vi ønsker å ha permanent plass i de ansattes hoder. Men vi vil dukke opp i bevisstheten hos den enkelte den dagen de står overfor en student som har behov for å rådslå om livet sitt.

- Vi ønsker at de ansatte putter den vedlagte folderen i skuffen og har den på lur. Sosionomtjenesten er en del av læringsmiljøet og kan i mange situasjoner være et nyttig tilbud.

Emneord: Studentforhold, Studentsaker Av Trine Nickelsen
Publisert 20. aug. 2003 12:20 - Sist endret 10. des. 2008 15:50
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere