"Makt og folkestyre" på universitetets årsfest

Lederen for Makt- og demokratiutredningen , professor Øyvind Østerud , holder årets festforedrag ved Universitetet i Oslo.

200 år gammel tradisjon: Universitetets årsfest arrangeres i Universitetets Aula 2. september.
Foto: Grethe Tidemann

Det representative folkestyret er svekket og rettsvesenet, markedet og mediene har fått mer makt. Dette er noen av hovedkonklusjonene i sluttboken til Makt- og demokratiutredningen som ble presentert i Gamle Logen i Oslo 25. august.

Makt og folkestyre er tittelen på festforedraget under årsfesten i Universitetets Aula tirsdag 2. august. Her vil professor Øyvind Østerud, gi universitetets ansatte og studenter et nærmere innblikk i maktutredningens arbeid og konklusjoner.

På programmet under årsfesten står også en akademisk prosesjon, hilsningstale og beretning ved rektor Arild Underdal, hilsen fra studentene ved Studentparlamentets leder, utdeling av universitetets priser og H.M. Kongens gullmedaljer og musikalske innslag.

Lederen for arrangementskomiteen, Helga Bjørnes, forventer stor oppslutning om festen, som er en 200 år gammel tradisjon.
- Rektors tale er en viktig del av seremonien og av stor interesse for universitetssamfunnet. I år har vi dessuten gleden av å presentere et festforedrag med et svært aktuelt tema, sier hun. Vinnerne av universitetets priser er for første gang blitt offentliggjort på forhånd, og Helga Bjørnes oppfordrerer spesielt kollegaene og fagmiljøene til prisvinnerne til å møte opp i Aulaen for å dele gleden og gi vinnerne den hyllest de fortjener.

Alle universitetets ansatte og studenter er velkomne på årsfesten som begynner klokken 12.00. Publikum anmodes om å innta sine plasser senest klokken 11.50.

Publisert 27. aug. 2003 16:58 - Sist endret 10. des. 2008 15:27
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere