4000 potensielle avlegger visitt

Det er mange av dem. De er unge og kanskje litt forvirret. Og - de kan være framtidas studenter og forskere ved UiO. Sjansen for dét bør være betraktelig større etter torsdag 6. mars.

ELEVER TIL BLINDERN: Julie Øybø (t.v.) ønsker 4000 elever velkommen til Videregående skole-dag 2003. - Ta vel imot dem!
Foto: Ståle Skogstad

Elever i dag - studenter i morgen - ved UiO? Svaret på det kan være et ubetinget JA etter den nevnte dato. Da er de nemlig et besøk ved landets største utdanningsinstitusjon rikere. Og - forhåpentlig føler de unge seg, ja nettopp: beriket. Kanskje endog sjarmert, og om mulig litt mindre forvirret.

- Ta vel imot dem, oppfordrer Julie Øybø som er prosjektleder for Videregående skole-dag 2003.
- Målet med arrangementet er å gi til beste et rikholdig studietilbud og et mangfoldig studentliv. 4000 elever ved videregående skoler i det ganske østlandsområdet er ventet hit til UiO denne dagen, forteller hun.

Studenter skal fungere i rollen som verter. De vil ta imot elevene på Frederikkeplassen og følge dem rundt til de forskjellige forelesningsstedene på Blindern. Studentvertene vil også være å finne der det er forelesninger og i informasjonsboder rundt om på campus.
- Det er helt bevisst at vi har engasjert studenter til denne oppgaven, studenter som ikke er stort eldre enn elevene selv og som sitter inne med personlige erfaringer og kunnskap som de unge besøkende utvilsomt vil ha nytte og glede av.

Fra Bush til Eminem

"Aha-opplevelser i fysikk." "Lag tegnefilmmeldinger med SMS." "Oscar Wilde hjelper deg." "Idéhistorie - kunne det være en idé?" "Hva er det med Amerika? Fra George W. Bush til Eminem."

Slik lyder titlene på noen av de populærvitenskapelige foredragene som elevene kan velge og vrake blant denne dagen.
- Vi har lagt stor vekt på at innhold og form på foredragene skal passe målgruppa. Forelesningene blir korte, de fleste ikke lenger enn 20-30 minutter, forteller Øybø.

I Idrettsbygningen på Blindern kan elevene besøke en utdanningsmesse. Representanter fra de ulike fagmiljøene ved UiO vil ta imot de unge.
- Det vil bli mye fokus på de nye studieprogrammene. På messa vil det være kafé, hvor studieveiledere sitter klare med kaffekoppen og kunnskaper om det meste som har med fag og studier å gjøre. Vi har tro på de uformelle møteplassene, sier prosjektlederen.
Elevene vil også treffe folk fra Studentsamskipnaden som vil fortelle om "livet rundt studiene", og dessuten skal studentene ha en egen stand på messa.
- I løpet av dagen vil det være massevis av studentaktiviteter rundt omkring på Blindern - takket være studentene selv. Skal si de er entusiastiske og kreative! roser Øybø.

Også skolenes rådgivere får sitt denne dagen.
- Vi har et eget opplegg for dem. Sist høst hadde vi 200 rådgivere på seminar om kvalitetsreformen, opptaksregler og hvordan finne fram til informasjon. Dette fikk vi vanvittig gode tilbakemeldinger på. Nå kommer de tilbake for påfyll.

Emneord: Videregående skole-dag, Studentsaker Av Trine Nickelsen
Publisert 13. feb. 2003 10:56 - Sist endret 10. des. 2008 14:40
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere