Oslokonferansen om Midtøsten avlyst

Oslokonferansen om fred og menneskerettigheter i Midtøsten, "The Peace Process - A Decade Later" er avlyst på grunn av stengte flyplasser i Midtøsten og i USA. Konferansen skulle etter planen vært avholdt torsdag 13. og fredag 14. september.

The Annual Oslo Conference on Peace and Human Rights in the Middle East som er det offisielle navnet på Oslo-konferansen skulle gått av stabelen i lokalene til Nobelinstituttet torsdag 13. september og i Medisinsk selskaps lokaler fredag 14. september. Det er Institutt for menneskerettigheter ved Universitetet i Oslo som står som arrangør i samarbeid med Fellesutvalget for Palestina og den internasjonale organisasjonen International Partnerships YWCA-YMCA.

Hovedtemaet denne gangen skulle vært fredsprosessen i Midtøsten og hva som har skjedd på det tiåret den har pågått.Torsdag 13. september skulle det også vært publisert en rapport om menneskerettighetssituasjonen i Midtøsten. Rapporten er utført av en delegasjon som var på besøk i området i mai i år. Både israelske og palestinske politikere, forskere og fredsaktivister skulle ha deltatt på denne konferansen som nå altså er avlyst på grunn av at alle flyplassene i USA og Midtøsten er stengt. Årsaken er selvsagt den spente situasjonen i disse områdene etter terrorangrepet mot USA tirsdag 11. september.

Emneord: Terror i USA Av Martin Toft
Publisert 12. sep. 2001 16:21 - Sist endret 10. des. 2008 15:39
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere