Ny direktør for nyskapning drevet av lidenskaper

- Lidenskapen som ligger i det å skape nye bedrifter, svarte Bjørn Lillekjendlie på spørsmålet om hvorfor han ville ha jobben som direktør for nyskapningsavdelingen i Forskningsparken.

- Å skape nye, kunnskapsbaserte bedrifter er en prosess styrt av drømmer, påpekte Bjørn Lillekjendlie.
Foto: Trine Nickelsen

- Jeg er her for å skape industrieventyr! fastslo den ferske direktøren under en presselunsj i Forskningsparken tidligere denne uka.

- Å skape nye, kunnskapsbaserte bedrifter er en prosess styrt av drømmer. En spør seg: Kanskje jeg kan få det til? Vi min drøm kunne gå i oppfyllelse? Jeg vil bidra til at så skal skje.

Hjelpe dem med gode ideer

Lillekjendlie viste til eksempler på industrieventyr, det vil si bedrifter som har kommet et langt stykke på vei. Han viste frem en komplett radio i form av en liten brikke ikke større enn en fingernegl, og et "spionkamera" på én ganger én centimeter som kan "overvåke" strømmåleren vår.

- Jeg skal hjelpe de som har gode ideer og vil starte nye bedrifter på kunnskapsintensive områder, sa Lillekjendlie, som framholdt at den beste måten å nå langt på, er å løpe stafett.

- Forskningsparkens etapper er fra der ideene finnes til det stedet der de kan settes ut i livet. Dette handler om å skaffe kapital og om menneskelige ressurser og nettverk. Stafettpinnen gir vi videre til det etablerte næringslivet som kan ta eventyret videre.

Han understreket betydningen av at den som har ideer og ønsker å skape en komplett bedrift, har noen som løper sammen med seg. - Jeg synes det er fryktelig moro å få være med å planlegge og starte opp bedrifter. Et eksempel: Her på huset har vi en bedrift som utvikler medisin mot Aids.

- Norge satser mindre

Forskningsparken AS har vært i drift siden 1985 og tilbyr lokaler, service og støttetjenester til nyetablerte kunnskapsbedrifter. Drøyt 100 bedrifter holder til her.

- Norge satser mindre penger på nyskapningsapparatet enn andre land vi ofte sammenlikner oss med. Dessuten mangler vi her til lands en offentlig risikoavlastning, noe som er helt nødvendig for at nye bedrifter skal kunne se dagens lys, påpekte Svenning Torp, administrerende direktør ved Forskningsparken.

Emneord: Forskningsparken Av Trine Nickelsen
Publisert 28. sep. 2001 13:21 - Sist endret 10. des. 2008 15:34
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere