100 norske studenter nær terroren

Rundt 100 norske studenter i New York kan være berørt av terrorangrepet som har rammet USA,melder nettavisa student.no

Samskipnaden for norske studenter i utlandet (ANSA) har jobbet hele natten med å kartlegge hvor studentene er, og å tilby hjelp til dem som trenger noen å snakke med.
- Vi jobber nå med å lage et slags nettverk, og hjelpe dem som er der borte. Etter det vi vet er ingen nordmenn direkte fysisk skadd i katastrofen. Men det er helt sikkert en god del som er indirekte berørt, sier president i ANSA, Andre Nerheim til student.no. Det er norske studenter ved blant andre universitetene Columbia University og Pace University på Manhattan. I Washington er det norske studenter ved DC American University, John Hopkins University og Georgetown University.

ANSA samarbeider nå med alle sine representanter i USA, Sjømannskirken på Manhattan og konsulatet i New York, og har hatt kontakt med flere studenter.
Utenriksdepartementet sliter med å få kartlagt alle nordmenn i områdene som er rammet. Og bekymrede foreldre kontakter ANSA.
- Ungene har som oftest ringt og gitt beskjed om at de har det bra. Men noen foreldre lurer på om det er andre nordmenn som er rammet, sier Nerheim.

Emneord: Terror i USA
Publisert 12. sep. 2001 12:09 - Sist endret 10. des. 2008 14:38
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere