- Hvor er barna? Hvor er studentene?

Forrige Innhold Neste Uniforum nr. 16 1999


Bondevik på UB-visning:

 bondevik
FANT BOKA: Hovedbibliotekar Ingerid Strande (foran) viser Kjell Magne Bondevik (til høyre) hvordan han finner boka han leter etter i BIBSYS. Rundt ham står fra venstre statssekretær Kari Husøy ved statsministerens kontor, statssekretær Svein Helgesen i KUF og prorektor Rolv Mikkel Blakar. (Foto: Ståle Skogstad)

- Hvor ble det av barnehagene som var her på tomta før? spurte Kjell Magne Bondevik da han var på omvisning i det nye universitetsbiblioteket. Statsministeren lurte også på hvorfor det var så mange tomme leseplasser i det nye bygget.

Av Marianne Tønnessen

- Barnehagene er flyttet, forklarte universitetsledelsen som sammen med bibliotekdirektør Jan Erik Røed og arkitekt Are Telje viste statsministeren og hans følge rundt i det nye Georg Sverdrups hus.

Lånekort

Statsministeren fikk blant annet demonstrert digitalt bibliotek, der man søker etter bøker i BIBSYS. – Har dere Regin Prenters bok ”Skabelse og genløsning”, lurte teologen Bondevik. Og etter litt søking kom boktittelen fram på skjermen, i fire utgaver. Statsministeren fikk også et lånekort, og lurte på hva som ville skje hvis man ikke leverer bøkene tilbake i tide.

Forkortet besøk

Egentlig skulle statsministeren også ha en uformell lunsj med universitetsledelsen, men på grunn av statsbudsjett og Clinton-besøk, ble det bare tid til en omvisning.

- En blir inspirert til å studere i sånne omgivelser, sa Bondevik, og la merke til at de fleste av leseplassene i biblioteket var tomme.

- I våre dager var det kamp om plassene på lesesalen, smilte han, mens universitetsledelsen forklarte at det fortsatt var tidlig på dagen - klokken var bare halv elleve - og at mange studenter fortsatt leser på sine gamle leseplasser.

Studentprotest

En del av studentene brukte også formiddagen til å demonstrere for bedre studieforhold. Elleve studenter hadde møtt opp ved Bondeviks ankomst og overrakte ham et åpent brev der de protesterte mot kuttet på 50 millioner i universitetets budsjett og krevde flere boliger for studentene.

– Vi ønsker lønn på forskudd, ikke bare i himmelen, sa studentene.


Forrige Innhold Neste Uniforum nr. 16 1999

Publisert 28. okt. 1999 12:10 - Sist endra 1. sep. 2014 13:57
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere