Notiser

Forrige Innhold Neste Uniforum nr. 14 1999


Alt om Balkan på ein dag

Har du lyst til å læra meir om Balkans og Søraust-Europas historie, må du melda deg på dagseminaret om dette temaet som Historisk institutt skipar til måndag 18. oktober kl. 10.00 – 17.00 i 12. etasje i Niels Henrik Abels hus. Både religion, historie og politikk er tema for forelesingane. Blant innleiarane finn du både professor Berge Furre og professor Svein Mønnesland.

Bondevik til UiO

Statsminister Kjell Magne Bondevik kjem på besøk til Universitetet i Oslo onsdag 20. oktober. Då skal han få omvising i Georg Sverdrups hus (Universitetsbiblioteket), men han skal også ha samtalar med universitetsleiinga om forskinga sin plass i budsjetta. Leiinga vil dessutan ta opp spørsmålet om korleis forskingsforvalting skal organiserast.

Gründerskole ved IFI

Det første kullet av gründerskole-studenter ved Institutt for informatikk (IFI) er nå tilbake fra et slitsomt, men lærerikt opphold i Silicon Valley i California. Gründerskolen er et nytt tilbud ved IFI og gir studentene et halvt års studieansiennitet som kan inngå i et normalt studieløp ved instituttet.

Skolen begynner med et kurs i ”Start av egen virksomhet” på BI, og deretter et 3 1/2 måneders opphold i Silicon Valley før den avsluttes med et gründerseminar ved IFI.

Humanistisk kompetanse?

”Hva er humanistisk kompetanse?” spør professor i musikk, Even Ruud, i et foredrag om humanisters femte kompetanse onsdag 6.oktober kl. 13 i Uglebo, Sophus Bugges hus, Blindern. Foredraget er en del av arbeidslivsuken for humanister som Studentutvalget på HF arrangerer i forkant av Arbeidslivsdagen ved UiO som går av stabelen torsdag 7. oktober.

Nye opptaksregler utsatt

Dagens opptaksregler til medisin, farmasi, ernæring og journalistikk skal i hovedsak også gjelde for neste studieår. Det har Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet vedtatt. Årsaken er at KUF ser det som særlig viktig at søkere til disse studiene tidlig vet hvilke regler som gjelder. Nye opptaksregler ved universiteter og høyskoler har vært på trappene i flere år og har nettopp vært ute på høring. For andre studier tar en sikte på å innføre de nye reglene fra neste høst av.


Forrige Innhold Neste Uniforum nr. 14 1999

Publisert 30. sep. 1999 17:07 - Sist endra 1. sep. 2014 13:56
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere