MN og HF positive til intern husleie

Forrige Innhold Neste Uniforum nr. 14 1999


Dekanene ved fakultetene som etter sigende har størst og minst plass ved universitetet, er begge positive til innføring av intern husleie.

- Prinsippet er bra, sier dekan ved Det matematisk- naturvitenskapelige fakultet, Jan Trulsen. Han synes det er viktig at folk blir bevisst på hva ting koster. – Intern husleie vil kunne trene opp våre folk til å tenke på en annen måte. De har ikke vært vant til å måtte vurdere behovet for lokaler opp mot andre behov, sier han. Trulsen mener at intern husleie slik sett vil være et godt middel til å frigjøre lokaler.

Også dekan ved Det historisk-filosofiske fakultet, Even Hovdhaugen, mener at intern husleie er positivt.

- Jeg tror det kan føre til en mer realistisk rompolitikk ved instituttene og dermed bli et godt styringsinstrument. Arealene de enkelte disponerer, har hittil bygd på tradisjoner og interne kulturer. Ofte har det vært vanskelig å foreta endringer. Man har blitt møtt med både rasjonelle og irrasjonelle argumenter. Kanskje det nå blir lettere å kunne flytte litt på ting, sier Hovdhaugen. Han opplever, uavhengig av intern husleie, at det er full forståelse i universitetssamfunnet for at romsituasjonen ved HF-fakultetet totalt sett er dårlig.

Intern husleie fra nyttår


Forrige Innhold Neste Uniforum nr. 14 1999

Publisert 30. sep. 1999 17:07 - Sist endra 1. sep. 2014 13:56
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere