Universitetets nye utstilling vekker oppsikt

Forrige Innhold Neste Uniforum nr. 2 1999


Jobb & utdanning’99:

- I formiddag var det så tjukt av folk her på UiOs stand, at det knapt var mulig å passere forbi. Vi har fått masse spørsmål fra de unge og har hatt vanvittig god avsetning på brosjyrene våre.

Av Trine Nickelsen (tekst) og Helle Bakke (foto)

Ann Elin Brattebø Andersen og Anne Bergfall fra Studie- og forskningsadministrativ avdeling er ikke vanskelig å få i tale når Uniforum spør hvordan det går. - Det har virkelig vært ”æksjen” her i dag, sier Andersen og ler. - Men så har vi da også et godt og helhetlig standkonsept, slår hun fast og legger ansiktet i litt mer alvorlige folder. - I år har UiO spandert både penger og arbeidsinnsats på sin stand. Og resultatet er en utstilling som øyensynlig treffer det unge publikummet og som dessuten er velplassert og synlig.

UiO syns

Og vi må gi henne rett. Universitetets stand formelig lyser imot oss da vi kommer opp i annen etasje. Den syns på god avstand. Og det er ikke dårlig bare det, for Jobb & utdanningsmessen, som tidligere lød navnet ”Ung”, er blitt voksen og har rukket å bli den største messa i Europa i sitt slag. Her, blant mange hundre utstillere fra 20 land, i dette uoversiktlige landskapet hvor alle roper: kom til meg, kom til meg, makter altså universitetet å gjøre seg gjeldende. - Men skulle ikke det også bare mangle, tenker vi. Landets største på utdanning og med undervisningstilbud i langt over hundre fag.

Farger, musikk og bilder

Alle åtte fakulteter er representert med hver sin lille ”skranke”, foruten Seksjon for etter- og videreutdanning og fjernundervisning (UNIVETT). - Bruken av fargene er morsom, sier Anne Bergfall. - De ulike fargene får stå som symboler på det mangfoldet universitetet representerer. Men fargebruken gir til sammen et helhetlig inntrykk, mener hun.

I bakgrunnen høres musikk, og framvisning av tiltalende lysbilder fra universitetet er med på å skape bevegelse i utstillingen.

- Vi har kjørt en profilering av informatikkstudier ved UiO, som vi kan tilby både ved Institutt for informatikk og ved Det historisk-filosofiske fakultet. Fire datamaskiner danner en linje i utstillingen og får mange publikummere til å stanse opp og ta teknologien i bruk.

Stolte av UiO

- Vi har fått positive tilbakemeldinger fra høgskolene og andre utstillere. Hva er det som har skjedd med UiO siden dere profilerer dere? spør de. - Det er veldig hyggelig å få ros, innrømmer Andersen. - Tidligere har vi vært altfor beskjedne og ydmyke i vår presentasjon av UiO. Slik er det ikke lenger. Som en av oss sa det: - Nå tør jeg endelig å stå på stand for universitetet uten å iføre meg mørke solbriller.

{short description of image}
FORNYELSE: UiO framstod frisk og fornyet på messa ”Jobb & utdanning’99”. Mon tro om ikke brorparten av de nesten 40 000 besøkende på messa også var innom UiOs fargerike stand?
{short description of image}
FRA ÅPEN DAG OG HIT: - Vi kom hit for å få vite mer om fagene ved Det samfunnsvitenskapelige fakultet, forteller Henrik Holm, Hogne Schie, Audun Melby, Baguma Buranga og Are Andre Kvaal.
{short description of image}
STOR INTERESSE: - Vi har hatt masse besøk, sier Anne Bergfall og Ann Elin Brattebø Andersen, kledelig antrukket i Apollons svarte T-skjorter.

Vite mer

Der Det samfunnsvitenskapelige fakultet deler ut sine brosjyrer, finner vi en interessert gjeng unge gutter som har tatt veien fra Eidsvoll videregående skole.

- Vi var på Åpen dag som universitetet arrangerte i januar. Der hørte vi et foredrag på Det samfunnsvitenskapelige fakultet om studier i sosialøkonomi. Vi ville hit for å få vite mer, forteller Baguma Buranga. - Jeg har ikke bestemt meg ennå for hva jeg vil studere, legger han til.

- Det er fint at universitetet profilerer seg, bare det ikke blir overdrevet, sier Hogne Schie. Han har heller ikke bestemt seg for hvilken utdanning han vil ta. - Universitetet er jo alltid interessant, for der tilbys det meste.


Forrige Innhold Neste Uniforum nr. 2 1999

Publisert 10. feb. 1999 17:12 - Sist endra 1. sep. 2014 13:52
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere