Debatt:

Forrige Innhold Neste Uniforum nr. 7 1999


Kort sommer i år, ifølge Uniforum!

På grunn av utilstrekkelig løslønnsbevilgning hadde Botanisk hage og museum vedtatt å kutte ut sommerblomstproduksjonen i år. (Sommerblomster er ettårige planter som må såes på nytt hvert år. De dyrkes fram i veksthus og plantes ut på forsommeren. Når noe må kuttes, er de et naturlig valg, framfor reduksjoner i de permanente, flerårige plantesamlingene våre.)

Som omtalt i siste Uniforum, fikk vi i siste øyeblikk en garanti om en ekstrabevilgning, som gjorde at vi kunne sette i gang sommerblomstproduksjonen likevel. Det er altså ikke utplantingen av sommerblomstene som blir senere enn normalt. Det er produksjonen som ble startet tre måneder senere enn vanlig, etter at garanti om ekstrabevilgning kom rett før påske. Produksjonen starter vanligvis i januar.

Utvalget av blomster blir derfor noe annerledes enn vanlig, siden vi må velge planter som kan dyrkes fram på så kort tid. Men utplantingen vil skje til vanlig tid - det vil si i begynnelsen av juni.

Å utsette plantingen med tre måneder ville bety at vi knapt rakk å få dem i jorda før frosten tok dem - en sommerblomstsesong på tre-fire uker. Vi skal nok greie å gi bedre valuta for bevilgningen enn det: Det blir vakre og fargerike sommerblomstbed i Botanisk hage hele sommeren, som vanlig.

Anne Finnanger, ingeniør ved Botanisk hage og museum


Forrige Innhold Neste Uniforum nr. 7 1999

Publisert 12. mai 1999 11:58 - Sist endra 1. sep. 2014 13:49
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere