Fem i farta

Forrige Innhold Neste Uniforum nr. 5 1999


- Hva tror du er årsaken til at en del studenter velger å forlate Universitetet i Oslo til fordel for et av de andre norske universitetene?

Kristin Margrethe Eintveit, student på ex. phil./ex.fac
- Det blir kanskje litt stort og upersonlig på Universitetet i Oslo. Studentene er overlatt til seg selv. Alt avhenger av ditt eget initiativ, men sånn er det vel de fleste steder. Selv synes jeg det er greit nok her i Oslo og satser på å bli i hovedstaden.

Elisabeth Kjøle, hovedfagsstudent i biokjemi
- Universitetet er dårlig organisert. Studentene burde møte fastere opplegg fra starten av. Hovedfag er jo tragisk lagt opp fordi studentene er totalt avhengig av veileder. Det tar altfor lang tid. Jeg synes universitetet er konservativt, rett og slett!
Terje Falch, grunnfagstudent i historie
- Jeg tror at det er mangel på sosiale sammenhenger, som får folk til å velge seg bort fra Oslo. Vi møtes jo på Kjeller’n sånn etter forelesning og sånn, da. Jeg synes det er greit her, men en del har nok problemer med å finne seg til rette, tror jeg.
{short description of image}Tommy Kristiansen og Arve Arvesen, studenter i sosialantropologi og jus/psykologi
- Her på Universitetet i Oslo har man jo større valgmuligheter. Kanskje noen føler at de blir borte siden det er så stort. Vi synes Oslo er fint!
Kjetil Gyberg, hovedfagstudent i filosofi
- Jeg synes det er manglende nærhet mellom student og undervisningspersonell. På hovedfag er det for lite veiledning. Tre timer per person, hva er det? Jeg er håpløst misfornøyd med det. Når det gjelder studentmiljøet, har jeg egentlig ikke forutsetninger for å sammenlikne Oslo med andre byer, men ryktene sier visst at det er bedre i Bergen.


Forrige Innhold Neste Uniforum nr. 5 1999

Publisert 26. mars 1999 09:08 - Sist endra 1. sep. 2014 13:48
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere