HF-dekan om IFIKK-underskudd: - Alle sidene ved saken må belyses

–Vi må vite hva som gikk galt for å gjøre riktige grep i fremtiden. En gjennomgang vil hjelpe oss med dette, skriver HF-dekan Arne Bugge Amundsen i dette innlegget om IFIKKs økonomiske situasjon.

MÅ BELYSES: – Alle sidene ved saken må belyses – selvsagt også fakultetets rolle og rutiner. Det skriver HF-dekan Arne Bugge Amundsen om den vanskelige økonomiske situasjonen på Institutt for filosofi, idé- og kunsthistorie og klassiske språk (IFIKK).

Foto: Ola Sæther

Fakultetsstyret og jeg har fullt fokus på å snu IFIKKs krevende økonomiske situasjon. Å få til dette på en god måte, er et ansvar som hviler på meg som dekan.

Like viktig er det at vi får et klart bilde av hvorfor vi havnet i denne situasjonen og tar lærdom av det. Derfor vil jeg så snart som mulig nedsette en arbeidsgruppe som skal undersøke årsakene til den økonomiske situasjonen som nå foreligger.

I Uniforum 18. oktober sier tidligere instituttleder ved IFIKK at bildet er veldig sammensatt. Det er jeg helt enig i.

Mange forhold har gjort at økonomien ved IFIKK har forverret seg de siste årene. Fakultetet har siden våren 2016 vært i gjentatt dialog med instituttet om den negative økonomiske utviklingen. Økende bekymring var også grunnen til at fakultetet høsten 2016 ikke kunne godkjenne instituttets nye stillingsplan. Denne stillingsplanen skulle erstatte forrige plan som ble vedtatt av forrige dekanat i desember 2014.

Alle sidene ved saken må belyses – selvsagt også fakultetets rolle og rutiner. Vi må vite hva som gikk galt for å gjøre riktige grep i fremtiden. En gjennomgang vil hjelpe oss med dette.

 • Les i Uniforum: Mathilde Skoie om IFIKK-underskot: – Eg tar på meg min del av ansvaret

Emneord: HF, Økonomi. Universitetspolitikk
Publisert 19. okt. 2018 14:57 - Sist endra 19. okt. 2018 15:10
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere