Christen Krogh blir ny rektor ved OsloMet

Christen Krogh er tilsatt som ny rektor ved OsloMet fra 15. februar 2022. Det bestemte Universitetsstyret ved institusjonen i dag.

 

Portrett av en mann med briller

NY OSLOMET-REKTOR: Christen Krogh, prorektor ved Høyskolen Kristiania, ble i dag tilsatt som ny rektor ved OsloMet.

Foto: Johnny Vaet Nordskog/Newslab

Christen Krogh kommer fra stillingen som prorektor ved Høyskolen Kristiania.Tidligere odontologidekan Pål Barkvoll ved Universitetet i Oslo var lenge med i finaleheatet. Men verken han eller fungerende rektor Nina Waaler nådde opp på oppløpssiden. 

– Styret har i dag ansatt en godt kvalifisert rektor for OsloMet – storbyuniversitetet. Christen Krogh har bred erfaring fra akademia og næringsliv, og vil kunne styrke universitetets posisjon nasjonalt og internasjonalt, sier styreleder Trine Syvertsen i en pressemelding

– Krogh har sterk analytisk og strategisk kompetanse, og et stort engasjement for samfunnsoppdraget. Jeg ser fram til å samarbeide med Krogh om å videreutvikle OsloMet som Norges tredje største universitet og en god samarbeidspartner for våre omgivelser, sier Syvertsen. 

Styrelederen understreker at det har vært et grundig rekrutteringsarbeid og gode søkere til stillingen. 

– Det er en omfattende prosess å ansette en rektor, og mange har lagt ned mye arbeid med intervjuer og vurdering av gode kandidater, sier hun.

Motivert rektor 

Christen Krogh tiltrer som rektor ved OsloMet 15. februar i 2022, og ser frem til å være med å utvikle universitetet videre. 

– Jeg er både stolt og ydmyk over at styret tiltror meg rollen som rektor, sier Christen Krogh. 

– OsloMet er en av de viktigste leverandørene av kunnskap og kompetente kandidater til prioriterte områder i samfunnet. Å jobbe for å styrke dette ytterligere, og samtidig bidra til at universitetet tar en enda mer aktiv plass i den offentlige debatten, er jeg svært motivert for, sier han.

Krogh kommer fra stillingen som prorektor ved Høyskolen Kristiania, hvor han har hatt ansvar for høyskolens strategi for samarbeid med arbeidslivet. Før det var han avdelingsdirektør i Forskningsrådet, utviklingsdirektør i Opera Software og forskningssjef i SINTEF.

Mellom 2012 og 2014 var Krogh forskningsdirektør ved daværende Høgskolen i Oslo og Akershus. Da rakk han å være med å etablere Senter for velferds og arbeidslivsforskning (SVA). Nå gleder han seg til å vende tilbake til det nye universitetet.

– Jeg trivdes svært godt ved OsloMet sist, og gleder meg til å samarbeide med både gamle og nye kolleger igjen. 

Han mener det er viktig at alle ansatte opplever at de er på samme lag.

– Vi klarer bare å oppfylle det store samfunnsoppdraget vårt ved å jobbe godt sammen, på tvers av fagområder og av fag og administrasjon, sier den påtroppende rektoren. 

Når han overtar rektorstillingen den 15. februar overtar han stafettpinnen etter tidligere rektor Curt Rice, som tidligere i år ble tilsatt som ny rektor ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU). Siden Curt Rice sluttet, har Nina Waaler vært fungerende rektor. Hun går nå trolig tilbake til jobben som prorektor for utdanning ved OsloMet.  

 

 

Emneord: Arbeidsforhold, Universitetspolitikk Av Martin Toft
Publisert 8. des. 2021 17:00 - Sist endra 8. des. 2021 17:00
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere