Dette skal UiO-folk gjøre i sommerferien

Uniforum har spurt ansatte og studenter på UiO om hvordan de skal bruke årets sommerferie. 

Bildecollage med fem personer

Uniforum har snakket med ansatte og studenter om hvordan de skal benytte årets sommerferie. Felles for de fleste av dem er at ferien også i år vil foregå i Norge.

Foto: Ola Sæther / Private bilder

Sommerferien er rett rundt hjørnet, etter det som har vært et år ganske utenom det vanlige. Uniforum har snakket med en rekke ansatte og studenter. Fellestrekkene er mange, både når det gjelder årets ferieplaner, samt hva de ser fram til når et nytt universitetsår sparker i gang i august.

Pål Haddal, sesongarbeider i Botanisk hage. Foto: Knut Anders Finnset

Pål Haddal, sesongarbeider i Botanisk hage: 

– Jeg har akkurat kjøpt meg ny leilighet, så mye av sommeren kommer nok til å gå med til å pusse opp og fikse på den. Ellers tenker jeg kanskje å ta noen turer til fjells. 

Hvor han drar avhenger av været. 

– Det kommer litt an på. I fjor sommer snødde det i fjellet, selv i juli, så dersom det blir sånn i år også går nok turen til kysten. Vi får se. 

– Jeg gleder meg til gjenåpningen, og til å kunne reise. Jeg har familie i både Østerrike, Spania og USA, og ønsker å besøke dem når jeg får muligheten. Det er fint i Norge, men jeg begynner å kjenne meg litt rastløs!, sier han og ler. 

Anne Grethe Larsen, student og sekretær ved HumSam-biblioteket. Foto: Knut Anders Finnset.

Anne Grethe Larsen, student og sekretær ved HumSam-biblioteket

– Jeg skal for det meste være her i Oslo i sommer for å jobbe, og i helgene blir det kanskje noen turer hjem til Askøy. 

– Jeg gleder meg til å gjenoppta fysisk undervisning igjen, sier Larsen, som til høsten begynner på en mastergrad ved UiO.

Gina Aakre, redaktør i Titan. Foto: Knut Anders Finnset

Gina Aakre, redaktør i Titan

Gina Aakre er fersk på UiO og i jobben som redaktør i Titan, UiOs nyhetsavis for realfag og teknologi. Hun har planene klare for sommeren.

– Jeg begynte som journalist første mars, og som redaktør første mai. Jeg trives godt, forteller hun.

–  I sommer skal jeg til Osterøy utenfor Bergen. Der tenker jeg å reise mye ut med båten og bade sammen med mine tre barn.

– Neste år ser jeg fram til en mer normal hverdag og selvfølgelig til å treffe flere av kollegene mine fysisk, sier hun, og legger til at hun også gleder seg til å kunne gjøre flere fysiske intervjuer i jobbsammenheng.

Professor Benedikte Moltumyr Høgberg, Foto: Ola Sæther

Benedikte Moltumyr Høgberg, jusprofessor

– I sommer blir det mye sol, bading og båt på Nøtterøy, i tillegg til en del skrivearbeid på et eget krisereguleringsprosjekt hvor jeg jobber sammen med flere andre flinke kollegaer, sier Høgberg, som er professor ved Institutt for offentlig rett.

Til høsten ser hun fram imot mer samvær med studentene.

– Jeg ser selvsagt mest frem til fysisk undervisning til høsten. Det skal bli godt å komme ut av den virtuelle verden etter hvert og inn i den ekte verden igjen.

Jørgen Hammer Skogan, leder for Student­par­la­mentet ved UiO. Foto: UiO.

Jørgen Hammer Skogan, student og leder for Studentparlamentet ved UiO

– Sommerferien kommer til å gå til oppstart med det nyvalgte arbeidsutvalget, og til å forberede semesterstart til høsten. Så håper jeg på fint vær, og at jeg også blir å finne ved sjøen i løpet av sommeren!

I året som kommer gleder den nyvalgte parlamentlederen seg til å ta fatt på oppgavene med det nye vervet.

– Jeg ser veldig fram til å arbeide på fulltid for studentene ved UiO det neste året! Jeg er ydmyk over å ha fått den tilliten av Studentparlamentet. Vi har mye å ta fatt på i året som kommer. Arbeidet vårt for at UiO skal være et inkluderende og åpent universitet der studentene føler tilhørighet og bygger fellesskap med hverandre, er noe av det aller viktigste vi gjør. Jeg gleder meg til campus fylles med studenter igjen, og tror og håper på en fysisk semesterstart!

Daniel Palacios, stipendiat. Foto: privat.

Daniel Palacios, stipendiat

– Som en PhD-stipendiat som er nesten ferdig, må jeg nok jobbe mer enn vanlig, så jeg planlegger å jobbe denne sommeren. Men jeg gleder meg til å nyte det fine været og sykle til stranda eller parker og treffe venner, sier Palacios, som kommer fra Ecuador.

Han er i innspurten av en doktorgrad i immunologi, og forsker på NK-celler (natural killer cells).

– Jeg gleder meg til å bli ferdig med doktorgraden min og fortsette med forskning i immunologi!, avslutter han.

Renholder Jocelyn Ibanez. Foto: privat.

Jocelyn Aban Ibanez, renholder

Jocelyn Ibanez forteller at hun gleder seg til ferien, som hun vanligvis bruker på å reise for å besøke familie. Men det vil hun ikke gjøre denne sommeren.

– Jeg skulle gjerne reist til Filippinene, hvor jeg kommer fra. I år skal jeg isteden slappe av hjemme, sier hun.

– Det blir blant annet fjellturer, og på hyttetur til Numedal med en kamerat. 

I året som kommer håper hun at det vil være mulig å besøke slektninger flere steder i verden. 

– Jeg gleder meg veldig til det kommende året, det er lenge siden jeg har sett familien min. Jeg tenker også å reise til Australia, der niesa mi venter sitt andre barn. Men det er vanskelig å planlegge i disse dager, så vi får se når det blir, sier hun.

UiOs rektor Svein Stølen. Foto: Ola Gamst Sæther

Svein Stølen, rektor

– Det blir jo norgesferie i år igjen, og jeg skal blant annet innom feltstasjonene våre ved Øvre Heimdalsvann, Finse og Drøbak, og besøke Baroniet Rosendal. Jeg har også tenkt å besøke Vingenfeltet og helleristningene der som UiB forvalter. Ellers er det Valdres og Luster som står på agendaen - også i år, sier han.

Også Stølen ser fram mot et universitetsår med mer fysisk samvær og aktivitet på Blindern.

– Det blir jo flott å se et levende campus igjen. Jeg ser fram til velkomstseremonien som vi planlegger på Universitetsplassen, årsfest, kreeringer og så videre. Ikke minst gleder jeg meg til å se campus syde av glade studenter og ansatte. Dessuten blir det fint å starte opp min andre rektorperiode med Åse som prorektor, Per Morten som fortsatt viserektor, og Mette og Bjørn som nye i teamet.

Av Knut Anders Finnset
Publisert 18. juni 2021 06:00 - Sist endra 18. juni 2021 09:25
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere