Neste uke åpner universitetsmuseene etter koronastengningen

Både Kulturhistorisk museum og Naturhistorisk museum åpner dørene i neste uke etter å ha vært stengt siden slutten av oktober.  Det blir også åpnet for mer fysisk undervisning etter lettelsene i koronarestriksjonene i Oslo. 

En skoleklasse på besøk i et museum

ÅPNER IGJEN: Naturhistorisk museum åpner utstillingene for publikum og skoleelever igjen i uken som kommer etter å ha vært stengt siden slutten av oktober.  Botanisk hage har vært åpen siden i fjor sommer.  (Arkivfoto)

Foto: Martin Toft

Regjeringen og Oslo kommune presenterte 21.mai nye lettelser for gjenåpning av landet og Oslo by. Lettelsene gjelder fra 26.mai. For Universitetet i Oslo betyr det at museene kan åpne igjen, det blir flere fysiske forelesninger, flere plasser på lesesalene og studentkjellerne kan åpne ølkranene igjen. 

- Vi har hele tiden sagt at vi skal være så stengt som nødvending og så åpne som mulig. Nå er jeg svært glad for at vi kan åpne mer, sier rektor Svein Stølen i en melding som er lagt ut på Universitetet i Oslos nettsider.  

Flere lesesalsplasser og fysisk undervisning 

Det åpnes for mer fysisk undervisning (opp mot 20 personer) under forutsetning av jevnlig testing, samt krav om oversikt over hvem som er til stede og deres seteplassering, for å kunne drive effektiv smittesporing.  Det åpnes for mer kapasitet på lesesalene fra 27.mai som kan bookes i timeregistreringssystemet.

Arrangementer

Retningslinjene for Oslo tillater maks 20 personer i arrangementer innendørs, dersom det er faste plasser. For arrangementer utendørs er begrensningen 50 med faste plasser, 30 hvis det ikke er faste plasser.

Kjellere kan åpne

Kafeer, skjenkesteder og restauranter kan åpne igjen fra 26.mai med skjenking til kl. 22.00 (nasjonale regler stiller frem til 27. mai krav om matservering, etter denne datoen er det ikke krav om servering av mat).  Det betyr at studentkjellere igjen kan åpne, så lenge de følger retningslinjene som gjelder for serveringssteder.

Foreninger

Foreningsaktiviteter kan starte fra 26.mai med samme regler som arrangementer: 20 personer i arrangementer innendørs, dersom det er faste plasser. For arrangementer utendørs er begrensningen 50 med faste plasser, 30 hvis det ikke er faste plasser.

Museer åpner

Historisk museum, Vikingskipshuset og Naturhistorisk museum kan også åpne, for dem gjelder samme retningslinjer som for butikker. 

Påbud om hjemmekontor

Påbudet om hjemmekontor der det er praktisk mulig gjelder fortsatt. Reiser til utlandet frarådes. Strengt nødvendige reiser kan gjennomføres. Innenlandsreiser kan gjennomføres fra 21.mai.

Avstand og antall

For alle lettelser gjelder fremdeles restriksjoner om minst 1 meters avstand, begrensninger på antall og krav til smittehygiene. De nye retningslinjene gjelder etter planen frem til 10. juni, da er ambisjonen å gå til trinn 3 i gjenåpningen av Oslo.

Emneord: Koronavirus, Koronaviruset
Publisert 23. mai 2021 21:35 - Sist endra 23. mai 2021 21:35
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere