Studenter må dokumentere inntektsbortfall på grunn av korona

Lånekassen ber nå alle elever og studenter som fikk tilleggslånet våren 2020 om å dokumentere nedgang i inntekt i hele eller deler av perioden 1. mars til og med 15. juni 2020.

En gruppe med studenter på Universitetet i Oslo

DOKUMENTASJON: Nå ber Lånekassen studenter som tapte inntekt på grunn av koronapandemien i fjor vår om å sende inn dokumentasjon. (Arkivfoto)

Foto: Ola Gamst Sæther

Det er bare elever og studenter som faktisk hadde nedgang i inntekt på grunn av koronasituasjonen, som får omgjøringen, skriver Lånekassen i en melding på sine nettsider.

For studenter var tilleggslånet på 26 000 kroner, og for elever var det 13 000 kroner.

Studentene må derfor dokumentere at de oppfylte dette vilkåret, før de kan få omgjort 8 000 kroner av tilleggslånet til stipend.

Fristen for å sende inn dokumentasjon er 10. mars 2021

Det kan være ulike grunner til at elever og studenter har hatt nedgang i inntekt, der koronasituasjonen var årsaken. Vi godtar derfor ulike former for dokumentasjon. På Dine sider finner studenter eksempler på hvilken dokumentasjon de skal sende inn, ut fra deres situasjon. 

Låneskassen viser til at det avgjørende er at det studenten sender inn tydelig viser at inntekten gikk ned eller falt bort i perioden 1. mars – 15. juni 2020, og at koronasituasjonen var årsaken til dette.

Ikke nedgang i inntekt likevel

Dersom studenten fikk lånet, men ikke hadde nedgang i inntekt likevel, er det fortsatt viktig at studenten sender inn svar på Dine sider, går det fram av meldingen fra Lånekassen.

Den peker også på at dersom studenten ikke hadde nedgang likevel, får han eller hun ikke omgjort 8 000 kroner av tilleggslånet til stipend. Låneskassen understreker at hele tilleggslånet blir lagt til studielånet til studenten, og det lånet skal betales tilbake etter endt utdanning. 

Publisert 26. jan. 2021 01:10 - Sist endra 26. jan. 2021 01:10
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere