Studentsamskipnaden vil samle ferske studenter i et eget hus

– Vi har ennå ikke merket noen endring i antall boligsøknader. Det opplyser boligdirektør Gunn Kirsti Løkka i SiO til Uniforum. Ferske studenter ønsker de plass til i et eget hus til høsten.

Et utebilde fra Vestgrensa studentby i Oslo

TRIVSEL: – Vi jobber særlig med hvordan vi kan bidra til trivsel, studiemestring og sosial tilhørighet på våre studentbyer, sier boligdirektør Gunn Kirsti Løkka i SiO. Dette bildet er fra Vestgrensa studentby. 

Foto: Ola Gamst Sæther

Faren for en høst hvor digital undervisning blir mer normen enn unntaket, kan føre til at studenter som har kommet inn på studier på Universitetet i Oslo, velger å holde seg hjemme i stedet for å dra til studiestedet Oslo.

Dette er SiO: 

- SiO er studentsamskipnaden for 28 studiesteder i Osloregionen.

- 67 000 studenter betaler semesteravgift til SiO og kan bruke de ulike tilbudene

- 9000 hybler og leiligheter kan SiO tilby 

- 40 spisesteder for studenter

- 6 treningssentre – med over 25 000 medlemmer

- 16 700 fastlegepasienter

- 600 barnehageplasser

- 1 kundesenter – SiO Kundeservice

- Ca 600 ansatte

- årlig omsetning: ca 1,1 mrd 

- ble grunnlagt i 1939 og er Norges eldste studentsamskipnad 

- i dag kan studenter ved følgende studiesteder i Oslo bruke SiO: Universitetet i Oslo, OsloMet, Arkitektur-og designhøyskolen, Norges idrettshøyskole, Kunsthøyskolen, Norges musikkhøyskole, Norges veterinærhøyskole, Politihøgskolen, Handelshøyskolen BI, Menighetsfakultetet og flere andre private høyskoler. 

- styreleder: Jonas Danielsen Virtanen

- administrerende direktør: Lisbeth Dyrberg

(Kilder: SiO og Wikipedia)

 

– Vil spare husleie

Også studentrepresentant Erlend Ditlefsen Aag var inne på dette på møtet i universitetsstyret tirsdag 5. mai.

– Jeg vet om flere i Nord-Norge som tenker at dersom de kan spare tre måneders husleie ved å bo hjemme hos foreldrene fram til oktober, så gjør de det, sa han på møtet. Han mente at det var noe Universitetet i Oslo også måtte ta høyde for, dersom studenter stort sett vil møte digital undervisning også til høsten.

Ennå ingen endring i antall boligsøknader

Uniforum var før helga i kontakt med boligdirektør Gunn Kirsti Løkka ved Studentsamskipnaden (SiO). Da hadde hun ikke registrert noe som tydet på at færre studenter ville søke hybel hos dem.

– Så langt har vi ikke merket noen endring i antall boligsøknader. Det er likevel for tidlig å si hvordan situasjonen blir til høsten. Det er særlig usikkerhet rundt internasjonale studenter, svarer hun i en epost. Samtidig viser hun til at SiO har en god dialog med Universitetet i Oslo og de andre utdanningsinstitusjonene i Oslo om hvordan de sammen kan sikre at studentene får en god mottakelse til høsten.

– Forhåpentlig blir det noen muligheter til fysiske møteplasser også, selv om vi regner med at deler av undervisningen vil skje digitalt i høst. Da blir studentbyene en enda viktigere arena fordi mer av studiehverdagen vil foregå der, understreker hun. 

– En ekstra sårbar gruppe

Gunn Kirsti Løkka er spesielt opptatt av hvordan det nye studentene kan bli best mulig mottatt. 

– Vi jobber særlig med hvordan vi kan bidra til trivsel, studiemestring og sosial tilhørighet på våre studentbyer. En ekstra sårbar gruppe er førsteårsstudentene, og vi skal gjøre det vi kan for at de føler seg møtt og ivaretatt uansett. Blant annet planlegger vi et eget hus for førsteårsstudenter som det blir mulig å søke på i løpet av kort tid, forteller hun.

Boligdirektøren trekker også frem pakken med koronatiltak på 20 millioner for alle studenter.

– Den sørger for å øke kapasiteten på velferdstilbud til studenter, og gjør at vi kan tilby en rekke studiemestrings- og trivselstiltak. Vi ønsker å treffe så mange studenter som mulig med tiltakene og bidra til en god studiehverdag og et godt liv som student i Oslo, sier Løkka.

Så oppfordrer hun alle til å komme til Oslo, som hun kaller for en fantastisk studentby.

– Jeg vil oppfordre kommende studenter til å planlegge for en så normal studiehverdag som mulig, leve livet og tilpasse seg de smittevernreglene som gjelder. Vi skal gjøre det vi kan for å ta godt imot dem, lover hun.

Emneord: Koronavirus, Undervisning, Studentforhold Av Martin Toft
Publisert 5. mai 2020 15:49 - Sist endra 5. mai 2020 15:49
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere