Den restriktive tilgangen til UiOs bygninger holder fram

Det blir ingen store endringer på UiO etter regjeringens pressekonferanse om koronatiltak i går ettermiddag.  Hovedregelen er at både studenter og ansatte skal jobbe hjemmefra. 

FORTSATT RESTRIKTIVT:  Det blir fortsatt en restriktiv praksis av hvem som får tilgang til universitetsbygningene også etter påske. Men forskere i rekrutteringsstillinger  som har behov for utstyr og laboratorier for å avslutte et prosjekt, kan få tilgang. Bildet er fra renerommet til  Mikro- og nanoteknologilaboratoriet i Gaustadalleen. (Arkivfoto)

Foto: Ola Sæther

Det var i går regjeringen justerte koronatiltakene slik at  det åpnes for at studenter som er i slutten av sine gradstudier kan få tilgang til sitt utdanningssted fra 27. april. Også ansatte i rekrutteringsstillinger som holder på å avslutte sine prosjekter og er avhengig av tilgang til utstyr, kan få tilgang til universitetsbygningene.

– Vi har bedt fakultetene foreta risikovurderinger og vurdere strengt hvem som bør få tilgang for å ivareta kritisk forskning, hindre vesentlig forsinkelse i forskerløp og samtidig ivareta smittevernreglene. Over påske vil vi, i samråd med fakultetene og museene, komme tilbake til videre håndtering av korona-situasjonen ved universitetet, sier universitetsdirektør Arne Benjaminsen på UiO i en melding som er lagt ut på universitetets nettsider. 

Det presiseres at UiOs ansatte og studenter fortsatt som hovedregel  skal jobbe hjemmefra med mindre de blir spesifikt anmodet om å komme til UiOs bygninger av nærmeste leder/underviser. Undervisning skal gis digitalt ut semesteret, går det fram av meldingen. 

Emneord: Koronavirus
Publisert 8. apr. 2020 13:27 - Sist endra 8. apr. 2020 13:27
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere