Går til kamp for valgte ledere ved universiteter og høgskoler

Forslaget med å svekke ordningen med valgt rektor hviler ikke på forskning eller erfaring, men kun på det premisset at det finnes dyktigere ledere utenfor institusjonen enn innenfor, skriver kjente norske akademikere i et felles opprop.

DELTAR I FELLES OPPROP: UiO-rektor Ole Petter Ottersen er blant underskriverne av et opprop som oppfordrer til kamp for valgte ledere ved universiteter og høgskoler.

Foto: Ola Sæther

Flere kjente akademikere går nå til angrep på regjeringens forslag om at ansatte ledere på universiteter og høgskoler skal bli normalordningen.  Alle styrer skal også normalt ha ekstern styreleder. I et felles opprop som publiseres i dag,  ber både studenter og akademikere nå Stortinget om å stemme mot forslaget.

Les hele oppropet.

Regjeringen la fram sin melding om ny struktur rett før påske.

Nettavisa Khrono har snakket med kontaktpersonen til  "opprørerne» historieprofessor og SVer Knut Kjeldstadli.

 

Les også: 

OPPRØR: Historieprofessor Knut Kjeldstadli ved UiO er kontaktperson for akademikere og studenter som protesterer mot  regjeringens forslag om at ansatt rektor skal bli normalordningen ved universiteter og høgskoler. (Foto: Ola Sæther)

— Hvorfor kommer dette oppropet først nå? 

— Vi oppdaget først i pinsen at regjeringen la opp til stortingsbehandling av meldingen allerede før sommeren og at partiene i Stortinget skal komme med sin innstilling 4.juni, derfor kom dette oppropet i stand på kort varsel, sier Kjeldstadli, og legger til at oppropet med underskrifter skal leveres til Stortinget 2. juni.

— Er det museumsvokterne og de gamle 68’erne som nå begynner å røre på seg?

— Denne saken angår alle aldersgrupper og stillingskategorier også 68-generasjonen, selv om den nå driver og pensjonerer seg. Universitetsdemokratiet er en gammel kampsak som er aktuell igjen og som regjeringen inviterer til omkamp om. Vi mener at valgte ledere skal være førsteprioritet, sier Kjeldstadli.

Les mer i nettavisen Khrono.

(Oppdatert 27.05.2015 kl. 10.40)

 

 

Emneord: Universitetspolitikk, Forskningspolitikk
Publisert 26. mai 2015 15:37 - Sist endra 27. mai 2015 10:50
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere