Pressebiter

Forrige Innhold Neste Uniforum nr. 16 1999


Pressebiter

- Drepende kjedelig

- Jeg synes bare det var drepende kjedelig. Stedet var nedsnødd. Det er for lite action. Dette kan misforstås, men Universitetet er for langt vekk fra virkeligheten. Det er mange som mener jeg er et sopphode som mener det. Men det driter jeg i. Hahahahehehe.

Fotograf Dag E. Thorenfeldt til Universitas, 20/10 99

Dogmatisk og intolerant adferd

Som en av våre internasjonalt anerkjente medisinere behøver ikke rektor Norum å høre dette, men enkelte av hans kolleger bør låne øre og andre sanser til følgende: Det må tas en oppgjør med de deler av det norske medisinske miljø som ikke godtar at det stilles spørsmål ved vedtatte "sannheter". De som er åpne og diskusjonsvillige, vil oppfatte et slikt råd som ubegrunnet. Men kritikken rammer også noen av dem, siden altfor mange i misforstått lojalitet unnlater å påtale dogmatisk og intolerant adferd.

Leder i Aftenposten 25/10-99

Skanse og kanal

Det norske Høyre har oppebåret en liberal tradisjon, med få unntak. Er det noe vi har lært av mellomkrigstidens krise i demokratiet, så er det skillet mellom omgivelsene som kanal og omgivelsene som skanse for høyrepopulistisk inntrengning. Der de konservative partiene holder sine liberale og demokratiske tradisjoner tørre, der representerer nettopp det omkringliggende konservative landskap den beste skanse mot den vulgarisering av politikken som strømninger til høyre står for.

Professor i statsvitenskap, Bernt Hagtvet, Aftenposten 18/10-99

Forfall

Det er ikke noe nytt at offentlige bygninger her i landet mangler vedlikehold. Men bygningene ved Universitetet, som det her er snakk om, huser undervisningsrom for mange tusen studenter og festrom for hele institusjonen. Det er uholdbart at de får forfalle så sterkt. Dette forsto også medlemmene av komiteen. Men det er regjeringen som må sørge for de nødvendige bevilgningene. De blr komme før skadene blir så store at det blir farlig å ferdes i bygningen.

Leder i Dagbladet 22/10-99

Skammelig

Den mistrøstige tilstand i Urbygningen gjorde såpass sterkt inntrykk på stortingsrepresentantene at universitetsrektor Kaare R. Norum fikk en ganske klar forsikring om at komiteen ville forsøke å finne plass til en startbevilgning under høstens budsjettforhandlinger. Norum karakteriserte forfallet som en "skam for landet", og understreket samtidig hvor viktig det er for studentenes helse og trivsel at noe blir gjort med de misligholdte lokalene. Rektoren tar slett ikke for hardt i. Dette er virkelig skammelig.

Aftenposten 22/10-99


Forrige Innhold Neste Uniforum nr. 16 1999

Publisert 27. okt. 1999 17:30 - Sist endra 1. sep. 2014 13:58
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere