Pressebiter

Forrige Innhold Neste Uniforum nr. 1 1999


Trenger vi IT-senter på Fornebu?

Fornebu skal etter planen bli et kunnskaps- og utdannelsessenter. Trengs det? Universitetet i Trondheim (NTNU) har sammen med Universitetet i Oslo og SINTEF sagt at det kan lage et videre- og etterutdannelsessenter, gjerne på Fornebu. Dette står ved lag. Men vi trenger ikke Fornebu for å samarbeide om etter- og videreutdannelse! Vi kan godt finne andre steder i Norge. I vår tid er geografisk plassering av kunnskap og utdannelse ikke kritisk avgjørende, fordi utdannelsen kan finne sted ved hjelp av elektroniske klasserom og annen informasjons- og kommunikasjonsteknologi.

Kaare R. Norum til Dagbladet, 26. mai 1999

'Pølsevev'

Dersom det offentlige etter en tid finner at realiseringen av IT-Fornebu blir for kostbar, kan det bli bråstopp og store tap. Det er for øvrig eiendommelig at en i dagens Norge ikke kan selge pølser fra ei parkert vogn uten omfattende konsekvensanalyser, mens planer som kan komme til å utarme resten av landet og skape et ulidelig kaos i Oslo, skal gjennomføres uten at de er utredet forbi slagordstadiet.

Geir Moe, professor ved NTNU, Trondheim i Dagbladet, 20. mai 1999

Flygeidé

Spørsmålet er om prosjektet noen gang vil få luft under vingene. Det grunnleggende paradokset er for lengst avdekket: Industrialderens primære verktøy - store, statsstyrte utbyggingsprosjekter - er ikke lenger brukelig. Det er spesielt ubrukelig til å lede norsk dataindustri inn i neste årtusen. For å gripe til en nærliggende allegori: Det blir som å gå løs på integrerte kretser med kubein.

Leder i Universitetsavisa nr. 9/99

Tabloid, olje og forskning

I budsjettpolitikken har dette landet redusert næringsrettet forskning og næringsrettede tiltak gjennom 90-tallet. Alt sammen utført i fred og ro for ubehagelig mediestøy i tabloidtiåret. Når Stortinget har diskutert forskning og utdanning, har presselosjen vært tom. Mediene har knapt brydd seg med å fortelle om det særnorske forfallet at avansert vitenskapelig utstyr eller om at de dårlige forskningsmulighetene har ført til utarming av hele fagmiljøer.

Jan Stedje, forfatter og journalist i Bergens Tidende til Forskning 3/99


Forrige Innhold Neste Uniforum nr. 9 1999

Publisert 3. juni 1999 15:26 - Sist endra 1. sep. 2014 13:53
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere