Dropper nasjonal finale av Forsker Grand Prix i 2021

Den nasjonale finalen av konkurransen arrangeres vanligvis i regi av Forskningsrådet, men de vil ikke arrangere den i år på grunn av koronasituasjonen, opplyser en talsperson til Uniforum.

Kvinne hedres med blomster og pokal etter å ha vunnet konkurransen Forsker Grand Prix

IKKE I ÅR: Musikkterapeut Tora Söderström Gaden fra Universitetet i Bergen vant den nasjonale finalen av Forsker Grand Prix i 2020, som ble avholdt i Trondheim.

Den nasjonale finalen av Forsker Grand Prix er avlyst for 2021.

– Situasjonen er fortsatt usikker på grunn av koronapandemien og smitteverntiltak, og vi regner med at vi ikke har "kommet tilbake til normalen" i september, sier avdelingsdirektør i Forskningsrådet Vikki Cruz til Uniforum.

Hun forklarer at mye ressurser gikk med til å planlegge for uforutsigbarheten smitten og de påfølgende restriksjonene medførte, som gjorde det utfordrende å holde oversikt over hvordan konkurransen kunne gjennomføres i ulike deler av landet.

– I fjor brukte vi mye tid og energi på alternativer for gjennomføring, og plan B og C, etter hvert som smittesituasjonen utviklet seg. Den varierte også fra sted til sted, og førte til mye usikkerhet rundt om vi kunne gjennomføre arrangementene og hvordan vi kunne gjøre det på en sikker måte, forteller hun, og slår fast:

– Ved å bestemme oss allerede nå frigjør vi tid til andre arrangementer samt digitale satsinger.

– Videreutvikler et heldigitalt konsept

Nyheten kommer etter at NRK bestemte seg for å droppe TV-sendinga, og UiO varslet at de vurderte å trekke seg fra konkurransen. Når Forskningsrådet kommer tilbake med en ny nasjonal finale i 2022, vil det kanskje være i et nytt format.

– Vi jobber hele tiden med å forbedre konseptet, og det kommer vi til å fortsette med. Vi har gjort oss en god del positive erfaringer med heldigitale konsepter under pandemien. Vi når ut til mange flere og nye målgrupper. Dette ønsker vi å videreutvikle på en måte som også ivaretar behovet for trening på formidling og budskapsformulering. Trening på formidling og budskapsformulering var nettopp grunnen til at vi startet Forsker Grand Prix i sin tid, forteller Cruz.

 

Av Knut Anders Finnset
Publisert 11. feb. 2021 16:11 - Sist endra 11. feb. 2021 21:55
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere