– Vi forventer reallønnsvekst til alle

 I dag startet endelig lønnsforhandlingene  i staten. – Også dette oppgjøret må bidra til at utdanning og kompetanse lønner seg, sier Guro Elisabeth Lind, som er Unios forhandlingsleder. 

En kvinne med flette snakker

REALLØNNSVEKST:  – Vi krever et prosentvis generelt tillegg til alle. Det er viktig for oss å sikre alle en reallønnsvekst, sier Unios forhandlingsleder Guro Elisabeth Lind. (Arkivfoto)

Foto: Ola Gamst Sæther

Da delegasjonen fra Unio gikk inn i forhandlingene i dag tidlig var forhandlingsleder for Unio Stat, Guro Elisabeth Lind krystallklar på hva de vil kreve: 

– Våre medlemmer skal ha sin del av kaken. Vi forventer at alle får reallønnsvekst, sa Guro Elisabeth Lind i en pressemelding.  

– Hadde fortjent et romslig oppgjør

– Dette er et veldig spesielt lønnsoppgjør. Våre medlemmer har levert helt nødvendige bidrag til dugnaden under korona, og hadde fortjent et romslig oppgjør. Men hensynet til norsk økonomi tillater ikke det i år, sier Lind.

– Frontfaget er en norm, og ikke en fasit

Hun understreker at Unio vil ta samfunnsansvar under årets forhandlinger.

– Vi skal ta hensyn til situasjonen i norsk økonomi, og til resultatet i frontfaget. Samtidig er det viktig å huske at frontfaget er en norm, og ikke en fasit, for andre oppgjør. Arbeidstakere med høyere utdanning i offentlig sektor henger etter lønnsmessig. Det er en viktig grunn til at det er rekrutteringsproblemer i flere viktige yrker i offentlig sektor. Også dette oppgjøret må bidra til at utdanning og kompetanse lønner seg, understreker Lind.

Frist for forhandlingene i staten er 15. september.. Kommer ikke partene til enighet da, går lønnsoppgjøret til mekling, går det fram av pressemeldingen. 

 

Emneord: Lønn/lønnsforhandlinger, Arbeidsforhold
Publisert 1. sep. 2020 15:50 - Sist endra 1. sep. 2020 16:02
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere