Korona: UiO avlyser all normal undervisning fra i morgen

All normal undervisningsaktivitet ved Universitetet i Oslo skal opphøre fra fredag 13.mars 2020. Fra i morgen skal undervisning gis digitalt. Det har universitetsledelsen bestemt.

Foto: Ola Gamst Sæther

Det kommer fram i en epost som universitetsdirektør Arne Benjaminsen sendte ut for kort tid siden.

"Tiltakene gjøres for å forebygge koronasmitte. Vi har forståelse for at det kan være litt utfordrende for forelesere og fakulteter, men forsterker bistand fra IKT-ressurser og forbedrer informasjonen for å få dette til," skriver han.

Satser på digitale løsninger på alle studier

Arne Benjaminsen viser til at noen av studiene allerede tilbyr digital undervisning og det fortsetter som før. Samitdig understreker han at det nå gjøres en stor innsats fra fakultetene og Universitetets senter for informasjonsteknologi (USIT) for å bistå forelesere i å tilby digital undervisning.

"Studentene vil få beskjed om hvordan undervisning tilbys på sitt studie. Vi satser nå alt på å få opp digitale løsninger på alle studier. For noen av disse vil det ta litt tid, men vi gjør nå en kraftinnsats for å bistå undervisere i å ta i bruk digitale løsninger," skriver han.

Lanserer en app til alle ansatte

Benjaminsen viser til at UiO nå tar grep for å få dette til.

"I dag lanserer vi en app til alle ansatte for for opptak av forelesninger med lyd og presentasjon som blir lagt ut på emnesidene til studentene våre. Vi vil også rulle ut en løsning (Zoom) som kan ha interaktiv deltakelse fra over 400",  går det fram av eposten.

Legger ned tradisjonell undervisning

Tradisjonell undervisning med fysisk oppmøte vil i hovedsak legges ned og skal komme opp som digital undervisning.

"Vi har tidligere sagt at all undervisning med over 100 deltakere opphører fra torsdag 12.mars, og nå forsterker vi tiltaket ved å si at det gjelder seminarer, gruppesamlinger osv med under 100 deltakere. Fakultetene skal vurdere om spesielle labforsøk, feltarbeid og situasjoner der et fåtall møtes må opprettholdes.  Men hovedregelen er at normal undervisning opphører fra fredag 13.mars og vi planlegger for at dette vil vare frem til påske, er informasjonen universitetsdirektør Arne Benjaminsen nå kommer med.

Les sak her på uio.no: Den informasjonen kommer også på engelsk.

Informasjon om ulike måter å drive digital undervisning på finnes her:

Det kommer mer informasjon om løsninger fremover, går det fram av eposten fra universitetsdirektør Arne Benjaminsen. 

 

 

 

Emneord: Koronavirus, Arbeidsforhold, Studentforhold Av Martin Toft
Publisert 12. mars 2020 12:31 - Sist endra 12. mars 2020 12:31
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere