Solveig Kristensen er foreløpig eneste dekankandidat på MN

MN-fakultetet ligger an til nok et dekanvalg med kun én kandidat. Nå er forslagsfristen forlenget med en uke.

NESTEN I BOKS: Solveig Kristensen stiller sammen med Bjørn Jamtveit som prodekan. Om de to får noen utfordrere, gjenstår å se. Uttalelser valgkomiteen har gitt Uniforum kan tyde på at det ikke dukker opp noen flere kandidater.

Foto: Ola Gamst Sæther

Nåværende prodekan Solveig Kristensen er foreløpig eneste kandidat til dekanvervet på Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet. Det er klart etter at fristen for å foreslå kandidater gikk ut i dag klokka tolv.

Fordi det kun kom inn ett forslag, blir fristen imidlertid forlenget. Ny frist for å foreslå kandidater er 2.april, får Uniforum opplyst av leder for valgstyret på MN Anne Cathrine Modahl.

Dekanvalg på Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet

*Studenter og ansatte på MN-fakultetet skal snart velge dekan og prodekan for perioden 2021–2024.
* Fristen for å foreslå kandidater er forlenget til 2. april klokka 12:00.
* Det elektroniske valget er ifølge nåværende tidsplan åpent fra 22.–29. april. Vinneren kunngjøres 29. april klokka 14.
* Nåværende dekan Morten Dæhlen har snart sittet i to perioder, og er derfor ikke valgbar.
* Nåværende forskningsdekan Solveig Kristensen er foreløpig eneste kandidat til dekanvervet. Hun stiller sammen med Bjørn Jamtveit som prodekan.
Les mer på fakultetets valgsider

– Vi har hatt lang tid på oss

Solveig Kristensen stiller sammen med professor i petrologi Bjørn Jamtveit som prodekan. Om de to får noen utfordrere, gjenstår å se. Uttalelser valgkomiteen har gitt Uniforum kan tyde på at det ikke dukker opp noen flere kandidater.

Tidligere denne uka ga leder for valgkomiteen Anne Krag Brysting nemlig uttrykk for at komiteen ikke hadde behov for mer tid til kandidatsøk:

Vi har hatt lang tid på oss til å søke etter kandidater, og har utnyttet tiden godt. Så stengingen av universitetet har nok ikke påvirket så mye. Mer tid nå ville trolig ikke gjort noen forskjell, sa professoren til Uniforum.

Legger til rette for valgkamp ved behov

Valgstyret møtes på ny den 2. april.

– Blir noen av de andre fastlagte datoene endret som følge av den forlengede fristen?

Kommer det ikke flere forslag på kandidater, vil vi forberede en sak for fakultetsstyret, som da formelt velger ny dekan. Blir det flere kandidater, vil vi legge til rette for at det blir en god valgkamp, sier Modahl til Uniforum. Hun utelukker ikke at det i så fall kan bli aktuelt å skyve på datoer.

Stiller til valg:

* Dekankandidat: Solveig Kristensen (f. 1965) er professor i galenisk farmasi og prodekan (nestleder) på MN-fakultetet fra 2017. Studiedekan på MN fra 2013–2017.
* Prodekankandidat: Bjørn Jamtveit (f. 1960) er professor i petrologi og leder for Njord-senteret ved MN-fakultetet fra 2018.

Flere har etterlyst et reelt valg

Dekanvalg med én kandidat er normalen på Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet. Dersom det blir et reelt valg mellom flere kandidater, vil det være første gang siden på begynnelsen av nittitallet. Den gang vant Ingolf Kanestrøm over motkandidat Arne Bjørlykke, har Uniforum tidligere fått opplyst fra fakultetets kommunikasjonsseksjon.

Flere har tatt til orde for å bryte denne tradisjonen. Blant dem er professor Anne Brysting i vagkomiteen:

– Hvis vi skal få en ordentlig diskusjon om de lange linjene og prioriteringene for den neste perioden, er det nødvendig med et reelt valg, uttalte hun til Uniforum i februar.

Tidligere forskningsdekan på fakultetet Finn-Eirik Johannessen har formulerte seg på lignende vis i debattinnlegget «Reelt dekanvalg på MN vil være godt for universitetsdemokratiet».

 

Av Helene Lindqvist
Publisert 25. mars 2020 15:09 - Sist endra 27. mars 2020 12:31
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere