DEBATT: I tvil om UiO-ledelsen tar medbestemmelse på alvor

– Vi er i tvil om toppledelsen ønsker tillitsvalgte inn i kollegiale utvalg og grupper, dvs. reell medbestemmelse, eller om de helst vil styre slik de selv ønsker. Det skriver hovedtillitsvalgt Belinda Eikås Skjøstad og leder Steinar A. Sæther i Forskerforbundet ved UiO  i et debattinnlegg i Uniforum.

GOD: Forskerforbundet vil arbeide for at medbestemmelsen blir ivaretatt på alle plan på UiO. Beslutningene blir faktisk bedre når medbestemmelsen er god, skriver hovedtillitsvalgt Belinda Eikås Skjøstad (bildet)og leder Steinar A. Sæther i Forskerforbundet ved UiO.

Foto: Ola Sæther

– De sender i alle fall et dårlig signal ved å legge opp til manglende deltagelse fra fagforeninger i de strategiske arbeidsgrupper, skriver hovedtillitsvalgt Belinda Eikås Skjøstad og leder Steinar A. Sæther i Forskerforbundet ved UiO i et debattinnlegg i Uniforum. – Vi opplever på flere enheter et godt samarbeid og inkludering i prosesser, men tar vi pulsen på UiO i dag, kjenner vi på flere utfordringer knyttet til medbestemmelse, skriver de to.

Les hele debattinnlegget i Uniforum

Emneord: Strategi 2030, Universitetspolitikk, Arbeidsforhold
Publisert 11. feb. 2019 14:18 - Sist endra 11. feb. 2019 14:18
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere