UiO-rektor Ole Petter Ottersen foreslått til to rektorstillinger i Sverige

UiO-rektor Ole Petter Ottersen og folkehelsedirektør Camilla Stoltenberg er to av 50 personer som er foreslått som ny rektor ved Karolinska Institutet i Sverige. Ottersen er også nevnt som mulig rektor ved Göteborgs universitet.

REKTOR I SVERIGE? Ole Petter Ottersen er foreslått som ny rektor både ved Karolinska Institutet og ved Göteborgs universitet.

Foto: Ola Sæther

Rektor Ole Petter Ottersen bekrefter selv overfor nettavisa Khrono at han er foreslått som rektor både ved Karolinska Institutet og ved Göteborgs universitet. Men Ottersen har ikke noe ønske om at det skal offentliggjøres at han er foreslått som ny rektor ved to svenske universiteter. Ole Petter Ottersen vil gå av som rektor ved Universitetet i Oslo sommeren 2017 etter å ha sittet i to valgperioder på til sammen åtte år. 

- Ikke på jobbjakt

Også direktør for Folkehelseinstituttet, Camilla Stoltenberg er blant de 50 som er foreslått som ny rektor ved det prestisjetunge medisinske universitetet Karolinska Institutet.  - Det er hyggelig å bli foreslått, men jeg er ikke på jobbjakt, sier Camilla Stoltenberg til Khrono.

Skudd for baugen

Karolinska Institutet fikk seg et skudd for baugen tidligere i år, da det ble avslørt hvordan kirurgen Paolo Macchiarini hadde operert inn syntetiske luftrør på åtte pasienter, uten at metoden var godt nok utprøvd på forhånd. Bare en av pasientene har så langt overlevd behandlingen. Avsløringen førte til at både rektor Anders Hamsten og flere av medarbeiderne hans mistet jobbene sine.  En av dem var viserektor Jan Carlstedt-Duke, som er den som har foreslått Ole Petter Ottersen som et aktuelt navn som ny rektor ved Karolinska Institutet.  Hvem som blir utnevnt til ny rektor ved Karolinska, skal være klart før 1. juli, opplyser leder for søkekomiteen, Carl Johan Sundberg til avisa. Hvem som blir rektor ved Göteborgs universitet blir trolig avgjort til påske.

Emneord: Universitetspolitikk, Sverige
Publisert 28. nov. 2016 10:37 - Sist endra 28. nov. 2016 10:37
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere