Ber 60 000 studenter svare på Studiebarometeret

I dag går årets utgave av studentundersøkelsen Studiebarometeret ut til over 60 000 studenter. NOKUT-direktør Terje Mørland tror det kan bli utfordrende for de institusjonene som har vært gjennom en fusjon.

UTE MED STUDIEBAROMETERET: - Vi vet at det jobbes godt ute på universitetene og høyskolene med å få studentene til å svare, forteller NOKUT-direktør Terje Mørland. (Arkivfoto)

Foto: Sølvi Waterloo Normannsen/Universitetsavisa

– Undersøkelsen gir studentene et unikt talerør for å si hva de mener om utdanningen de er i gang med, sier NOKUT-direktør Terje Mørland i en pressemelding.

Han oppfordrer alle som får undersøkelsen til å si sin mening om studiekvalitet:

– I år er det fjerde gangen NOKUT (Nasjonalt organ for kvalitet i utdanning) sender ut undersøkelsen. Resultatene legges frem i begynnelsen av februar hvert år og benyttes aktivt i NOKUTs og institusjonenes arbeid med kvalitetsheving.

Høy svarprosent er viktig for undersøkelsens pålitelighet.
I fjor endte svarprosenten på 47 prosent. Det betyr at nesten 29 000 studenter svarte på undersøkelsen. I år er målet en nasjonal svarprosent på 50 prosent.

– Svarprosenten er alltid spennende. Vi er avhengig av at mange studenter svarer slik at vi kan si noe fornuftig om hva de mener. Vi vet at det jobbes godt ute på universitetene og høyskolene med å få studentene til å svare, forteller Mørland.

Kan bli utfordrende for fusjonerte institusjoner

NOKUT ser at det i år kan bli utfordrende for de institusjonene som har fusjonert.

– Institusjonene har blitt større. Da er det også mer utfordrende å koordinere informasjonen som skal ut. Likevel tror vi at mange har rustet seg for å forhindre fall i svarprosenten fra året før, avslutter Mørland.

Emneord: Studentsaker, Studentforhold, Universitetspolitikk
Publisert 11. okt. 2016 10:25
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere