Ottersen ber HiOA unngå "Oslo" i universitetsnavn

Universitetet i Oslo støtter at HiOA sikter mot universitetsstatus, men advarer mot at det nye universitetet skaper et navn egnet til forvirring. - Jeg går ut fra at HiOA vil presentere sitt navneforslag for oss, sier rektor Ole Petter Ottersen.

Ole Petter Ottersen ser helst at HiOA unngår bruk av "Oslo" i sitt navn som universitet.

Foto: Ola Sæther

Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) har i flere år ønsket å sikte mot universitetsstatus. Nå ønsker nyansatt rektor Curt Rice at høgskolen søker universitetsstatus allerede til våren. Da kan Oslo i løpet av kort tid ha to universiteter. Det ser Universitetet i Oslo (UiO) positivt på:

– Vi støtter HiOA i deres arbeid for å bli universitet og har senest mandag hatt et møte med HiOAs ledelse der vi diskuterte et tettere samarbeid, sier Ottersen til Uniforum. 

Ber HiOA unngå "Oslo"

En ting gjør Ottersen likevel klart: Navnene på de to universitetene i Oslo må være forskjellige.

– Selvsagt må HiOA - når det blir universitet - velge et navn som ikke på noen måte kan skape forvirring og sammenblanding med vårt eget navn - Universitetet I Oslo, sier han.

– Å ha "Oslo" i navnet på et nytt universitet kan fort bli problematisk.

Han sier at det fort kan bli problematisk å ha Oslo med i navnet i det hele tatt.

– Det vil være i begge institusjoners interesse at det velges et navn som skiller seg tydelig fra vårt eget. Universitetet i Oslo er et sterkt merkenavn som selvsagt skal føres videre, fastslår han.

Vil presenteres navneforslaget

Ottersen sier at de har hatt god dialog med Høgskolen i Oslo og Akershus  i denne prosessen, og at de regner med at denne dialogen vil fortsette når det gjelder navn.

– Jeg går ut fra at HiOA vil presentere sitt navneforslag for oss før det tas en endelig beslutning, sier han.

Ottersen understreker at det er naturlig at HiOA søker mot en slik status, og påpeker at flere høgskoler i Norge er på samme vei.

– Gjennom fusjonsprosessene vil jo nå flere høyskoler få slik status, inklusive alle høyskolene i Nord-Norge (unntatt Samisk Høgskole). Da er det merkelig hvis ikke også Norges største høyskole får universitetsstatus, så snart de kan dokumentere at de tilfredsstiller de formelle kravene, sier han.

Emneord: universitetssatsning, ottersen, hioa, universitet Av Jenny Dahl Bakken
Publisert 8. sep. 2015 12:01 - Sist endra 8. sep. 2015 13:28
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere