200 000 har sett Ida i Japan

Over 200 000 personer har i sommer sett primatfossilet Ida på den store evolusjonsutstillingen i Japans hovedstad Tokyo. I oktober vender Ida tilbake til Naturhistorisk museum.

STOR I JAPAN: Primatfossilet Ida var et av trekkplastrene på den store evolusjonsutstillingen i Tokyo. Over 200 000 personer har besøkt utstillingen. -Det er en fantastisk merkevarebygging, synes professor Jørn Hurum på Naturhistorisk museum. (Arkivfoto)

Foto: Ola Sæther

- Ettersom det er et utlån mellom museer tjener selvsagt ikke Naturhistorisk museum noe i leie, men å få utstille og formidle dette fossilet til så mange på så kort tid er fantastisk merkevarebygging for vårt museum, sier professor Jørn H. Hurum i en pressemelding. Han regnes som Idas "far" og fossilet er kalt opp etter hans egen datter. Hurum drog til Japan sammen med fossilet Ida og overvar åpningen av utstillingen.

Siden 7. juli har fossilet Ida fra Naturhistorisk museum i Oslo vært et av høydepunktene i en stor utstilling om virveldyrenes utvikling som skal holde på fram til fjerde oktober på det Nasjonale museet for natur og vitenskap i Tokyo. Utstillingen rundet 200.000 besøkende på sin 51. dag.  Samtidig er barneboken om IDA-fossilet lansert på japansk, og vil også snart være tilgjengelig på kinesisk.

Da Naturhistorisk museum sa ja til forespørselen om å få låne Ida til Japan utløste dette muligheten for å lage en stor utstilling om virveldyrenes utvikling i Tokyo. En dokumentarserie med samme tema har vært under produksjon av den nasjonale kringkastingen i Japan, NHK, i tre år og lanseringen er samtidig med utstillingen, melder museet.

Den 47 millioner år gamle Ida er det mest komplette primatfossilet i verden og et ikon for tidlig primatutvikling.  Ettersom mennesket også er en primat gjør det fossilet velegnet til å fortelle om forskningen på våre tidlige slektninger. Fossilet har hittil kun vært vist for publikum i Tyskland og Norge, før det altså nå vises fram for publikum i Japan.

Les også:

Tar med Ida til Japan

Ida gir rekordbesøk på Naturhistorisk museum

Se også nettsiden til utstillingen  "Leaps in Evolution" i Japan.

 

 

Emneord: Japan, Naturhistorisk museum, Internasjonalisering
Publisert 31. aug. 2015 12:53 - Sist endra 31. aug. 2015 12:59
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere