Hydrosjef overtar som styreleder ved NTNU

Konsernsjef i Hydro, Svein Richard Brandtzæg overtar som ny styreleder ved NTNU. Det skjer ved årsskiftet, samtidig som dagens styreleder Per-Kristian Foss tiltrer som riksrevisor.

Rektor Gunnar Bovim ønsker Brandtzæg velkommen som ny styreleder. Samtidig sier han at han er takknemlig for den innsatsen Per-Kristian Foss har lagt ned i vervet. Han mener Foss har satt tydelige spor i løpet av de tre månedene han har vært styreleder ved universitetet, skriver Universitetsavisa.

- Han har lagt ned en betydelig innsats for NTNUs økonomi og strategiske utvikling. På vegne av universitetet vil jeg takke ham for det, uttaler Bovim i en melding.

Tung erfaring

Han sier samtidig at det er flott at Kunnskapsdepartementet nå har utnevnt en etterfølger med en tyngde og kompetanse som helt sikkert vil komme NTNU til gode i årene som kommer. Han uttaler at han ser fram til godt samarbeid med den nye styrelederen.

Svein Richard Brandtzæg er født i Haugesund i 1957. Han har en doktorgrad i uorganisk kjemi fra NTNU og er i tillegg utdannet bedriftsøkonom fra Handelshøyskolen BI. Brandtzæg har vært tilknyttet Hydro siden 1986, som leder for flere avdelinger og forretningsområder, og som Hydros konsernsjef fra 2009. Brandtzæg har tidligere hatt nasjonale og internasjonale styreverv, blant annet som styreleder for bransjeorganisasjonene European Aluminium Association og International Aluminium Institute, som representerer 60 prosent av verdens produksjon av bauksitt, alumina og aluminium.

Les mer i Universitetsavisa.

 

Emneord: Universitetspolitikk Av Sølvi Waterloo Normannsen i Universitetsavisa
Publisert 5. des. 2013 10:25 - Sist endret 5. des. 2013 10:32
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere