Venstre og KrF lover å kjempe for studentene

Kristelig Folkeparti og Venstre vil trekke 11 måneders studiestøtte inn i budsjettforhandlingene med regjeringen. - Vi er veldig fornøyd med det, sier  leder for Norsk studentorganisasjon, Ola Magnussen Rydje.

SKAL FORHANDLE: I dag skal regjeringspartiene Høyre og FrP inn i budsjettforhandlinger med Venstre og KrF.  KrF-leder Knut Arild Hareide lover å redde 11 måneders studiestøtte. Venstre lover det samme.

Foto: Fremskrittspartiet

I går var studentledere fra hele landet samlet i Oslo for å drøfte hvordan de skulle reagere på regjeringens forslag til endringer i statsbudsjettet for 2014. Både Venstre-leder Trine Skei Grande og KrF-leder Knut Arild Hareide var invitert. Sistnevnte kom, mens Venstre sendte Iselin Nybø, som er nestleder i Stortingets kirke-, utdannings- og forskningskomite.

- Vi stoler på at Venstre og KrF vil følge opp den politikken de har ført de siste fire årene og får med seg Høyre og Frp på å sikre de økonomiske rammene studentene trenger for å få en kvalitetsutdanning. Skal kunnskapssamfunnet realiseres trenger vi studenter som gis rom til å bruke sine evner og sin tid på studiene fremfor deltidsjobben, slår studentlederne fast i en uttalelse fra møtet, ifølge en pressemelding fra Norsk studentorganisasjon.

Får støtte

Studentene får støtte fra Knut Arild Hareide som påpeker at de økonomiske forutsetningene har endret seg de siste årene.
- Dette handler om det fremtidige kunnskapssamfunnet vi skal bygge sammen. Da jeg var student i Bergen, betalte jeg 1250 kroner i måneden i husleie. Det er ikke mange som er studenter i Bergen i dag som har den muligheten. Dette er den mest effektive måten å bruke pengene på for å realisere kunnskapssamfunnet.

Ønsker heiagjeng

Iselin Nybø mener studentene må fortsette arbeidet for 11 måneder studiestøtte. - Det er viktig for oss i Venstre og KrF å vite at vi har en heiagjeng med oss når vi skal inn i forhandlinger. Nybø bekrefter at dette er en viktig sak for Venstre og ser behovet for økt studiestøtte fordi studiene lider på grunn av deltidsjobben.

- Ingen jobb jeg har hatt har vært mer krevende enn det å være student.

- Studentene har tro på at regjeringen, sammen med Venstre og KrF, prioriterer kvalitet i høyere utdanning, sier Ola Magnussen Rydje.

Studentlederne har en klar oppfordring til de fire partiene som starter på mandag:

- Å kjempe for studiestøtte er å kjempe for kvalitet. Vi er klare for å gjøre vår innsats for kunnskapssamfunnet.

Emneord: Studentsaker, Universitetspolitikk
Publisert 11. nov. 2013 10:27 - Sist endret 11. nov. 2013 10:51
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere