47 millioner til Senter for livsvitenskap

Den avtroppende regjeringen foreslår å bevilge til sammen 47 millioner kroner til prosjektering av et nytt anlegg for livsvitenskap ved Universitetet i Oslo.

GIGANTPROSJEKT: Det planlagte livsvitenskapsenteret på det ubebygde området i Gaustadbekkdalen nedenfor Ringveien vil bli den største utbyggingen ved Universitetet i Oslo siden 60-tallet.

Foto: Ola Sæther

Universitetet i Oslo har i mange år arbeidet for å få bygget et nytt senter for livsvitenskap, kjemi og farmasi i Gaustadbekkdalen. Byrådet i Oslo sa i 2010 ja til bygging av et slikt senter på tomta mellom Domus Ahtletica og Gaustadalleen. Regjeringen gav i februar i år klarsignal til å starte et skisseprosjekt.

I sitt forslag til statsbudsjett som ble lagt fram i dag, foreslår den avtroppende regjeringen å bevilge 20 millioner kroner over Fornyings,- administrasjons- og kirkedepartementets budsjett til videre prosjektering av et nytt anlegg for livsvitenskap, farmasi og kjemi ved Universitetet i Oslo.

God start

- Det er flott at et senter for livsvitenskap endelig er plantet inn i budsjettet i årene framover gjennom  bevilgningen av prosjektmidler på 20 millioner kroner, kommenterer rektor Ole Petter Ottersen ved Universitetet i Oslo overfor Uniforum.

Dekan ved Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet Morten Dæhlen er blant dem som har gått i bresjen for en egen bygning for livsvitenskap.

- Bevilgningen som er lagt inn i Statsbudsjettet for 2014, sikrer arbeidet med det pågående skisseprosjektet for utviklingen av det nye anlegget for Farmasi, Kjemi og Livsvitenskap. Skisseprosjektet er bare en del av hele prosjekteringen, og mer midler trengs for å gjennomføre hele prosjekteringen fram til spaden stikkes i jorda, men dette er en god start, uttaler Dæhlen.
 

Til sammen 47 millioner

Statsbygg har anslått at kostnaden for hele prosjekteringen blir 250 millioner kroner. Pressekontakt Mette Nordhus i Statsbygg forteller at Statsbygg har fått ytterligere 27 millioner til prosjektering i forslaget til statsbudsjett som ble lagt fram 14. oktober.

- Får vi 47 millioner i 2014, vil vi komme godt i gang med prosjekteringen av det nye anlegget, sier hun i en kommentar til Uniforum.

Av Grethe Tidemann
Publisert 14. okt. 2013 12:26 - Sist endret 14. okt. 2013 14:41
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere