UiOs menneskerettighetspris til Manfred Nowak

Jussprofessor Manfred Nowak fra Østerrike tildeles UiOs menneskerettighetspris for 2013. Nowak var FNs spesialrapportør for tortur 2004.-2010, og var med på å etablere et institutt for menneskerettigheter i Wien i 1992.

FÅR PRIS: Jussprofessor Manfred Nowak fra Østerrike får UiOs menneskerettighetspris for 2013.

Foto: Universität Wien

- Professor Nowak regnes i dag som en av de fremste menneskerettighetsforkjemperne internasjonalt. Gjennom innsatsen som FNs spesialrapportør for tortur 2004-2010 og en lang rekke andre oppdrag for internasjonale organisasjoner, regjeringer og frivillige organisasjoner har han vist utrettelig og modig forsvar for grunnleggende menneskerettigheter, sier priskomitéens leder, Inga Bostad i en pressemelding. Manfred Nowak deltok i etableringen av Ludwig Boltzmann Institut für Menchenrechte i Wien i 1992.

I tillegg til å inneha en lang rekke akademiske verv, kan Nowak også vise til et stort og betydelig forfatterskap. Han har publisert over 500 arbeider innen menneskerettigheter og andre rettsvitenskapelige emner.

Om UiOs menneskerettighetspris – Lisl og Leo Eitingers fond:
 

Prisen deles ut årlig som en anerkjennelse av personlig innsats og aktivt engasjement innenfor ett eller flere menneskerettslige områder. Prisen er på 30.000 kroner og et litografi av Frans Widerberg. I 2012 gikk prisen til Scholars at Risk/Robert Quinn og i 2011 gikk den til Nawal El Saadawi.

- I tillegg til professoratet i internasjonal rett og menneskerettigheter ved Universitetet i Wien har en rekke ulike akademiske funksjoner og oppdrag gjort Manfred Nowak til en høyt respektert akademiker og populær foreleser innen jus generelt og menneskerettighetsstudier spesielt – og til en verdig prisvinner. Nowaks innsats har vært viktig for å utvikle studier i menneskerettigheter på universitetsnivå, sier Inga Bostad. Prisutdelingen finner sted i Gamle festsal 18. november klokken 18:00.

Emneord: Menneskerettar, Internasjonalisering, UiOs priser
Publisert 8. aug. 2013 09:48 - Sist endret 8. aug. 2013 10:24
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere