575 studenter fra 96 land deltar på sommerskole ved UiO

I dag åpner Den internasjonale sommerskolen ved Universitetet i Oslo,  for 67. gang. Det skjer i Universitetets aula kl. 19.00 i kveld.

INTERNASJONALT: 575 studenter fra hele verden deltar i år på kursa til Den internasjonale sommarskolen ved Universitetet i Oslo. Bildet er fra mottakelsen i Oslo rådhus sommeren 2010. (Arkivfoto)

Foto: Martin Toft

Rundt halvparten av de 575 studentene studerer norsk språk. De øvrige følger kurs på engelsk innenfor en rekke fagfelt: norsk kultur og samfunn, fredsforskning, menneskerettigheter, energi og bærekraftig utvikling, internasjonal helse, utviklingsstudier, mediestudier, kjønnsstudier, spesialpedagogikk, står det i en pressemelding fra UiO.

Foruten de regulære kurs arrangerer Den internasjonale sommerskolen i år et seminar for norsklærere ved universiteter rundt om i verden og intensive norskkurs for innreisende Erasmusstudenter. I tillegg til det faglige programmet har sommerskolen et omfattende tilbud av kulturelle og sosiale aktiviteter, men kan også by på ekskursjoner for sine studenter.Den internasjonale sommerskolen ønsker å fremme kunnskap og internasjonal forståelse.

Som et spesielt tiltak i arbeidet for å styrke mellommenneskelig forståelse i konfliktfylte områder videreføres et prosjekt for studenter fra ulike områder på Balkan.

Den offisielle åpningsseremonien finner sted i Universitetets aula i kveld kl.19.00.

Emneord: Studentforhold, Internasjonalisering, Studentsaker
Publisert 24. juni 2013 09:50 - Sist endret 24. juni 2013 13:21
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere