Trolig campingforbud ved Botanisk hage

Det blir trolig camping- og overnattingsforbud på parkeringsplassen utenfor Botanisk hage etter et vedtak i  Bystyret på onsdag 15. mai. Etter møter med Oslo kommune går Naturhistorisk museum (NHM) etter pinse tilbake til vanlige åpningstider for sommeren i Botanisk hage.

STENGER IKKE TIDLIGERE: Botanisk hage vil likevel holde åpent også etter kl 17.00 i sommerhalvåret. Det er klart etter samtaler med Oslo kommune.

Foto: Martin Toft

Museumsledelsen så seg nødt til å stenge hagen etter kl. 17.00 også i sommerhalvåret, fordi de så at romfolk brukte hagen som utedass etter at kommunen nektet å sette opp mobile toaletter utenfor hagen.

- Vi er meget glad for at kommunen og politiet vil ta tak i forholdene rundt Botanisk hage, slik at vi igjen kan gi byens befolkning det tilbudet vi ønsker, sier museumsdirektør Arne Bjørlykke ved Naturhistorisk museum i en pressemelding. Ett av tiltakene Bystyret vedtok er å fjerne campingvirksomheten rundt hagen.

- Politiet skal følge opp bystyrevedtaket. Også vaktholdet skal i samarbeid med Oslo kommune bli bedre, understreker Bjørlykke. Han opplyser at UiO sammen med kommunen har planer om å omdanne det store parkeringsarealet mellom Naturhistorisk museum og Munch-museet, slik at det kan plantes til og bli et mer attraktivt område.

- Vi håper de varslede tiltakene vil virke etter hensikten for å løse de akutte forholdene med camping i Monrads gate.Tiltakene på mellomlang sikt ser vi som en del av oppgraderingen av Tøyen, en prosess som Naturhstorisk museum ivrer for og er en naturlig del av, sier Bjørlykke.

- Vil det bli satt opp mobile toalett slik som tidligere år?

- Nei, det blir det ikke noe av, sier Arne Bjørlykke til Uniforum. Han legger til at Naturhistorisk museum naturligvis vil følge nøye effekten av tiltakene som iverksettes, og være innstilt på dialog med kommunen om eventuelle nødvendige justeringer.

Fra og med tirsdag 21. mai vil åpningstidene i Botanisk hage være 7-21 på hverdager og 10-21 på lørdager og søndager.

 

Emneord: Naturhistorisk museum. Museene Av Martin Toft
Publisert 16. mai 2013 15:07 - Sist endret 16. mai 2013 19:32
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere