UiO-forsker får 11 millioner kroner til senter for lungekreft

Kreftforsker Åslaug Helland ved UiO og Oslo universitetssykehus får 11 millioner kroner av Kreftforeningen for å etablere landets første senter for lungekreft.

FÅR LUNGEKREFTSENTER: Førsteamanuensis Åslaug Helland er tildelt 11 millioner kroner av Kreftforeningen til etablering av Norges første kompetansesenter for lungekreft.

Foto: Oslo universitetssykehus og UiO

- Tildelingen vil bety mye for pasienter. Nå får vi helt nye muligheter for samarbeid mellom forskjellige fagmiljøer. Pasientene vil få et bedre tilbud og nye muligheter, sier Åslaug Helland i en kommentar hun har gitt til pressekontoret ved Oslo universitetssykehus (OUS).

Senteret skal samle kompetanse fra ulike medisinske fagfelt. Det er første gang at forskjellige kompetansemiljøer på lungekreft samles på denne måten i Norge, opplyser kommunikasjonsrådgiver Ram Gupta ved Oslo universitetssykehus.

- Hyggelig

- Det er veldig hyggelig med en slik tildeling.Det ligger jo en anerkjennelse i det. Det gir også gode muligheter for å jobbe videre med en pasientgruppe som har en dårlig prognose, forteller Åslaug Helland, som er førsteamanuensis ved Universitetet i Oslo og på Avdeling for kreftmedisin ved OUS.

Tar to millioner liv i året

Lungekreft tar hvert år livet av to millioner mennesker i verden. I Norge dør 2100 personer av denne kreftformen hvert år, mens 2800 personer får sykdommen. Det gjør den til et av de mest alvorlige helseproblemene i Norge, ifølge omtalen forskergruppen til Åslaug Helland har av lungekreft. Bare mellom 12 og 15 prosent av dem som får lungekreft vil få et langt liv, går det fram av informasjonen fra forskergruppen til Åslaug Helland.

 

Emneord: Priser, Medisin
Publisert 21. feb. 2013 16:34 - Sist endret 21. feb. 2013 16:48
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere