Regjeringen gir klarsignal for bygg for livsvitenskap på UiO

Et bygg for livsvitenskap, kjemi og farmasi blir realisert ved Universitetet i Oslo. Det er klart etter at regjeringen i dag ga klarsignal til å starte skisseprosjektet.

LIVSVITENSKAP: Regjeringen gir klarsignal for skisseprosjektet for et bygg for livsvitenskap på UiO. Bygget skal ligge mellom Veglaboratoriet midt på bildet og Domus Athletica som ligger til høyre utenfor bildet. (Arkivfoto)

Foto: Ola Sæther

- Regjeringen tar dermed neste skritt i en ny stor satsing på livsvitenskap. Dette er en sentral del i realiseringen av regjeringens strategi for bioteknologi, sier kunnskapsminister Kristin Halvorsen i en melding på Kunnskapsdepartementets nettsider.

- Bedre arbeidssituasjon

UiO-rektor Ole Petter Ottersen er svært begeistret for denne nyheten.

- Dette var utrolig flott - og det på selve åpningsdagen for tilbygget til Domus Medica - det første trinnet i vår livsvitenskapssatsing, sier Ottersen.  

Rektor Ole Petter Ottersen synes dette er en stor oppmuntring:  

– Nå ser vi fram til at denne satsingen tar av og at alle de som arbeider under vanskelige forhold i kjemi og farmasi, nå kan se frem til en bedre arbeidssituasjon.

Og selvsagt vil dette også gjøre studiesituasjonen mye bedre, tror han.

- Klart i 2014

Regjeringen har valgt konsept for et forsknings- og undervisningsbygg for livsvitenskap, kjemi og farmasi ved Universitetet i Oslo. Beslutningen ble tatt på grunnlag av ekstern kvalitetssikring av konseptvalget (KS1) som gjennomføres for alle store statlige investeringsprosjekter.

 - Et slikt bygg vil gi realfagene og livsvitenskap, og i særdeleshet medisinsk og helsefaglig forskning, gode rammevilkår i framtida. Bygget vil  legge til rette for  bredt forskningssamarbeid med næringsaktører som bioteknologiselskaper og helseforetak, understreker statsråden.

Livsvitenskap:

Vitenskap hvor man studerer levende organismer som planter, mikrober, dyr og mennesker i vid forstand med ulike naturvitenskaplige tilnærminger hentet fra fag som biologi, kjemi, fysikk, farmasi, molekylærbiologi, informatikk, medisin, ernæring og odontologi. (Kilde: UiO)

Les mer: http://www.uio.no/forskning/tema/livsvitenskap/

 

Byggeprosjektet er høyt prioritert i Kunnskapsdepartementet så vel som ved Universitetet i Oslo (UiO). Kunnskapsdepartementet har med bakgrunn i dette gitt Statsbygg i oppdrag å starte arbeidet med skisseprosjektet i nær samarbeid med UiO.

- I foreløpig framdriftsplan har jeg forutsatt at oppstart av skisseprosjektet skjer i 2013 og at ferdig skisseprosjekt skal foreligge innen utgangen av 2014, opplyser Kristin Halvorsen.

(Oppdatert kl. 17:06)

 

 

 

 

 

 

Emneord: Medisin, Forskningspolitikk, Realfag, Universitetspolitikk Av Martin Toft
Publisert 15. feb. 2013 16:10 - Sist endret 15. feb. 2013 17:08
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere