Forbudt å kose seg med stearinlys på UiO

I disse førjulsdager har mange UiO-ansatte lyst til å pynte med levende lys. Stearinlys skaper ekstra stemning enten det dreier seg om avdelingens julebord i kantina eller en uformell samling rundt lunsjbordet i vinterkulda. - Det er ikke lov, opplyser teknisk direktør Frode Meinich .

REGELBRUDD: Det er innført totalforbud mot bruk av åpen ild i alle bygninger på campus.
Foto: Grethe Tidemann

- Det er innført totalforbud mot bruk av åpen ild i alle bygninger. Dette gjelder både stearinlys og fakler, og forbudet gjelder i alle bygninger hele året, presiserer teknisk direktør Frode Meinich. Han forteller at forbudet har eksistert i mange år. Unntaket er bruk av åpen ild i forbindelse med kontrollert laboratoriearbeid.

- Det er allerede observert bruk av stearinlys i forbindelse med årets julearrangementer på campus. Teknisk avdeling oppfordrer alle studenter og ansatte til å finne alternative måter å pynte på. Det har vært flere branner og branntilløp ved UiO på grunn av bruk av åpen ild, senest i forbindelse med en studentfest i høst, sier han og opplyser at flere kostbare falske alarmer og utrykninger har også hatt sin bakgrunn i røykutvikling i forbindelse med stearinlys.

Offisiell røykvarslerdag

UiO bruker ca. 20 millioner kroner i året på brannforebyggende tiltak og sikring. Frode Meinich minner om at det i dag, torsdag 1. desember, er den offisielle røykvarslerdagen i Norge, hvor alle oppfordres til å bytte batteri i sine røykvarslere.
- Dagen er plassert i forkant av julen for å prøve å begrense de mange brannene man vet oppstår pga kombinasjonen stearinlys og jul. Ved UiO har vi mer avanserte brannvarslingsanlegg, som gjør at Teknisk avdeling slipper å bytte batterier, men vi er likevel avhengig av at alle studenter og ansatte oppfører seg fornuftig og i henhold til reglene, sier han.

Av Grethe Tidemann
Publisert 1. des. 2005 14:55 - Sist endret 10. des. 2008 15:01
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere