Europeisk studentrepresentant kastet ut fra universitet i Minsk

Nyvalgt styremedlem i den europeiske studentorganisasjonen ESIB, Taciana Khoma ble i dag utvist fra Belarus State Economic University i Minsk grunnet hennes styreverv i ESIB -The National Unions of Students in Europe. Hun blir videre kastet ut fra studentboligen med øyeblikkelig virkning. Universitetsrepresentanten som møtte henne tidligere viste seg å være fra KGB, melder Norsk Studentunion.

- Behandlingen av Taciana er totalt uakseptabelt! Dette må signaliseres sterkt og klart til Belarus State Economic University, sier Jon Ivar Thompson Eikeland, internasjonalt ansvarlig i Norsk Studentunion.

Den offisielle begrunnelsen fra universitetet er at hun oppholdt seg en helg i Frankrike i forbindelse med seminar, uten å varsle universitetet på forhånd. Etter tilbakekomst til lærestedet fulgte et "møte" med en som vitner bekrefter var en representant for KGB. Han gikk under dekke av å være en representant for universitetet. I tillegg til å miste studieretten er hun pålagt å forlate studentboligen øyeblikkelig. Ingen ansatte ved studentboligen får gå hjem før hun har flyttet ut.

- NSU forventer at norske myndigheter følger opp saken og bruker sitt internasjonale nettverk til å legge press for å få en skikkelig behandling av saken, sier Eikeland.

Emneord: Studentsaker, Menneskerettar
Publisert 25. nov. 2005 16:34 - Sist endret 10. des. 2008 14:56
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere