Dag Trygve Truslew Haug tildelt Nils Klim-prisen 2005

Førsteamanuensis i latin, Dag Trygve Truslew Haug ved Institutt for filosofi, idé- og kunsthistorie og klassiske språk ved UiO er tildelt Nils Klim-prisen for 2005. Det har styret for Ludvig Holbergs minnefond bestemt. Nils Klim-prisen deles ut til yngre nordiske forskere innen de samme fagfeltene som Holbergprisen. Prisen har en verdi på 250,000 kroner.

VERDSATT: Dag Trygve Truslew Haug er tildelt Nils Klim-prisen for 2005. (Foto: Maria Sætre)

Styret for minnefondet deler ut prisen etter innstilling fra en fagkomité bestående av anerkjente nordiske forskere innen prisens fagområder. Dette er Nils Klim-prisens fagkomités begrunnelse:

"Haug er en usedvanlig skarpsindig og allsidig begavet lingvist, som allerede 29 år gammel har oppnådd en fremtredende posisjon innen klassisk språkvitenskap. Hans forskningsområder omfatter både tradisjonell historisk språkvitenskap og moderne lingvistikk anvendt på klassiske språk. Haug har dessuten vist seg som en talentfull underviser og formidler, det siste i forbindelse med foredragsvirksomhet og en serie radioprogrammer."

Haug er 29 år og jobber til daglig som førsteamanuensis i latin ved Institutt for filosofi, idé- og kunsthistorie og klassiske språk ved Universitetet i Oslo.

Den offisielle prisutdelingen for Nils Klim-prisen vil finne sted i Bergen den 28. november 2005.

Emneord: Forskning, Priser
Publisert 20. sep. 2005 14:38 - Sist endret 10. des. 2008 14:49
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere