SV vil sette nytt veksthus på dagsordenen

- Jeg vil arbeide for å virkeliggjøre planene om et nytt veksthus på Tøyen, sa stortingsrepresentant Heidi Sørensen under pressekonferansen i forbindelse med åpningen av SVs valgkamp 8. august.

PÅ TEGNEBRETTET: I 1998 vant arkitekt Stein Halvorsen konkurransen om et nytt utstillingsveksthus på Tøyen med prosjektet Oase 60 grader nord .

Hovedsaken på SVs pressekonferanse var økt satsing på utdanning og kunnskap.
- Vi vil gjøre Norge til en ledende kunnskapsnasjon, uttalte SV-leder Kristin Halvorsen og lovte økt innsats fra barnehage- til universitetsnivå.

Pressekonferansen foregikk i Botanisk hage, som er en del av Naturhistorisk museum ved Universitetet i Oslo. Museet har i 75 år kjempet for å få penger til å bygge et nytt utstillingsveksthus, men fortsatt mangler mer enn 150 millioner kroner for å realisere disse planene.

På spørsmål om SV vil bevilge penger til et nytt veksthus, gav Halvorsen ordet til stortingsrepresentant Heidi Sørensen, som viste seg å være godt orientert om veksthusplanene. Hun uttrykte stor beundring for prosjektet, og lovte å arbeide for at det etterlengtede veksthuset skal bli realisert.

Av Grethe Tidemann
Publisert 8. aug. 2005 16:52 - Sist endret 10. des. 2008 15:54
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere