Stavanger kommune fikk Kristian Ottosen-prisen 2005

Stavanger kommune ved ordfører Leif Johan Sevland fikk Kristian Ottosen-prisen 2005 på 50.000 kroner. Prisen ble delt ut av styreleder Christoffer E. Wiig, Studentsamskipnaden i Oslo, under semesteråpningen for Universitetet i Stavanger. Det er første gang at prisen blir delt ut til en institusjon utenfor universitets- og høgskolesektoren, melder Universitetet i Stavangers nettavis.

Begrunnelsen for å gi prisen til Stavanger kommune er at kommunen, og særlig ordfører Leif Johan Sevland, er genuint opptatt av studentenes situasjon. Ordføreren har vist et sterkt studentengasjement både på den økonomiske og sosiale siden. Ordførerens positive holdning til studenter og studentvelferd gjennomsyrer hele administrasjonen i Stavanger kommune. Stavanger kommune er levende opptatt av studentene og studentvelferd, og er alltid tilgjengelig for studenter, mener prisjuryen.

Allerede i 2000 bevilget Stavanger kommune på eget initiativ 15,2 millioner kroner til studentfremmende tiltak. Fordelingen av midlene ble gjort i 2001 etter en innstilling fra høgskolene i Stavanger, studentene og SiS. Pengene ble øremerket SiS-hallen (SiS Sportssenter), Folken og studentlokaler på BI/NITH, Misjonshøgskolen og Universitetet i Stavanger.

Stavanger kommune har også tatt initiativ til opprettelsen av Stavanger studentråd som er et samarbeidsorgan mellom vertskommunen og studenter i Stavanger. Stavanger kommune har også ytet et årlig fast driftstilskudd til Studentersamfunnet Folken, skriver Universitetet i Stavangers nettavis.

Emneord: Studentforhold
Publisert 17. aug. 2005 10:23 - Sist endret 10. des. 2008 15:51
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere