Fisket etter stemmer

- Det er viktig å markere seg når det er så mange kandidater som i år, og for å imøtegå en del mytedannelser, sier rektorkandidat Stein A. Evensen. Sammen med sin prorektorkandidat Trine Syvertsen var han på stemmefiske på Frederikkeplassen torsdag 18. august og delte ut løpesedler og Smørbukk-karameller til alle som ville ha.

VALGKAMP: Rektorkandidat Stein A. Evensen på stemmefiske på Frederikkeplassen.
Foto: Ola Sæther

- Dette er en ny opplevelse for meg. Det er artig å legge opp en valgkamp, sa Evensen som syntes at mottakelsen var god både blant studenter og lærere.

- Vi treffer langt flere ved å stå på stand her enn gjennom universitetets nettsider. Vi bestemte oss tidlig for å møte så mange som mulig ansikt til ansikt i valgkampen. Minst to ganger i uka fram til valget vil vi stille på stand eller delta i valgkampmøter på campus. Det er viktig å markere seg når det er så mange kandidater som i år, og for å imøtegå en del mytedannelser, fortsetter Evensen som håper på høyere valgdeltakelse enn sist gang.

Duoen har laget egne valgsider i forbindelse med rektorvalget, og Evensen har også brukt tid til å kommentere diverse utspill i bloggen sin i sommer. En av deres merkesaker er å åpne UiO mot verden og byen og å tydeliggjøre institusjonen som samfunnsaktør: - I dag er universitetet seg selv nok. Det er et lunkent forhold mellom universitetet og Oslo by. Det burde være et kjærlighetsforhold, sier Evensen.

Emneord: Universitetspolitikk, Rektorvalet 2005 Av Lars Hoff
Publisert 19. aug. 2005 14:17 - Sist endret 10. des. 2008 14:59
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere