7775 sier ja til 5888 studieplasser

9241 har fått studietilbud fra Universitetet i Oslo. Det er kommet inn 7775 ja-svar fra de som har fått tilbud om en av de 5888 studieplassene. De siste tre årene har det vært en økning på totalt 55 prosent av antall søkere som har valgt UiO på førsteplass, skriver UiO i ei pressemelding. Tirsdag 16. august fyller de nye studentene Universitetsplassen under den tradisjonelle velkomstseremonien som ble avviklet for første gang i 1923.

VELKOMSTSEREMONI: Alle nye studenter kommer også i år til å bli invitert til velkomstseremonien på Universitetsplassen.
Foto: Martin Toft

Erfaringsmessig er det mellom 10-20 prosent som ikke møter ved studiestart. Derfor kan UiO gi positivt svar til flere studenter enn det finnes studieplasser til.

Et korps av faddere blant eldre studenter står klar til å føre de nye inn i det faglige og sosiale livet ved universitetet.

Under velkomstseremonien vil rektor Arild Underdal hilse studentene velkommen fra Aulatrappen omkranset av dekanene fra de åtte fakultetene og Universitetsstyret. Det vil også Oslos ordfører Per Ditlev-Simonsen og universitetsdirektør Hanne Harlem. En representant for de nye studentene hilser Universitetet i Oslo og den musikalske rammen vil bli besørget av Universitetets symfoniorkester, Akademisk Korforening, Kvindelige Studenters Sangforening og Den Norske Studentersangforening.

30 000 studenter starter høstsemesteret, av disse er over 700 internasjonale studenter. I dag undervises over 30 mastergradsprogrammer på engelsk ved UiO.

Emneord: Studentforhold, Studentsaker
Publisert 11. aug. 2005 14:52 - Sist endret 10. des. 2008 14:40
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere