Norske studenter drar, internasjonale studenter kommer

Mens mesteparten av helårsstudentene på Blindern tar sommerferie, overtar 600 studenter fra rundt 100 land campuset på Blindern. De skal delta på Den 59. internasjonale sommerskole ved Universitetet i Oslo, som åpnes offisielt i Universitetets Aula mandag 27. juni 2005 kl. 19.30, skriver UiO i en pressemelding.

SOMMERSKOLE: Direktør Einar Vannebo foran tidligere studenter ved Den internasjonale sommerskolen ved UiO.
Foto: Trine Nickelsen

Sommerskolens kurs strekker seg over seks uker. Kurstilbudet omfatter norsk språk og emner innenfor norsk kultur, demokratisk statsforvaltning, sosialøkonomi og internasjonal politikk samt kurs for spesialister på fagområder som spesialpedagogikk, fredsforskning, helsevesen, media/kommunikasjon,energiplanlegging/miljøvern og internasjonale utviklingsstudier.

- I tillegg til kursene har Sommerskolen et omfattende tilbud av kulturelle og sosiale aktiviteter for sine studenter. Gjennom sitt faglige og sosiale program ønsker Sommerskolen å være et forum for å fremme kunnskap og internasjonal forståelse, uttaler Sommerskolens direktør Einar Vannebo i ei pressemelding.

Som et spesielt tiltak i arbeidet for å styrke mellommenneskelig forståelse i konfliktfylte områder videreføres et prosjekt for studenter fra ulike områder i det tidligere Jugoslavia.

Programmet i år er knyttet opp mot markeringen av unionsoppløsningen, der det er naturlig med fokus på framveksten av det moderne Norge og på Norges rolle i arbeidet for fred og forsoning i ulike deler av verden.

Emneord: Internasjonalisering, Den internasjonale sommerskole
Publisert 24. juni 2005 11:12 - Sist endret 10. des. 2008 15:34
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere